Acasă ACTUALITATE Val de furie impotriva lui Erdogan: Turcii plătesc de 20 de ani...

Val de furie impotriva lui Erdogan: Turcii plătesc de 20 de ani o „taxă de cutremur” si nimeni nu stie unde sunt banii!

139

Turcia şi Siria sunt îngenunchiate de durere şi de spaimă, după catastrofa de luni. Cel mai recent bilanţ arată că peste 16 mii de oameni au murit în urma celor două cutremure.

În tot acest timp, salvatorii nu renunţă o clipă şi încearcă din răsputeri să ajungă la cei care, după trei zile, încă se agaţă de viaţă, sub dărâmături. Dar în rândul sinistraţilor îşi face loc şi revolta, îndreptată împotriva autoritatilor.

Orele critice de după producerea dezastrului s-au scurs, grele la plumbul. Acum speranța se transformă în disperare și durere, în rândul celor ce așteptau, încremeniți, lângă ruinele sub care zăceau cei dragi.

Și totusi mai există speranță, iar miracolele se întâmplă. După ore frenetice de căutări într-un morman de moloz, joi dimineață, au fost descoperiți trei bărbați în viață. Este vorba despre un tată și cei doi fii ai lui, un bărbat de 69 de ani și doi tineri de 29 și 18 ani. Ei se aflau în apartamentul lor de la etajul patru, iar după 75 de ore de stat sub dărâmături au fost găsiți în viață, sunt teferi, nevătămați și au fost transportați la spital.

După consternare și spaimă, apar primele critici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos