10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiVal de INDIGNARE: Elevii romani o sa lucreze trei ture, non-stop! 7...

Val de INDIGNARE: Elevii romani o sa lucreze trei ture, non-stop! 7 ore pe zi scoala, plus teme, meditatii seara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministrul Educației, ca toți miniștrii anteriori, s-a decis să reformeze planul de învățământ. A chemat un grup de experți și a făcut exact invers decât au recomandat aceștia. Astfel că noul plan cadru a venit cu mai multe ore pentru elevi şi materii în plus.

Să ştiţi că ideea de a petrece mai puţine ore nu cred că este un punct. Lumea, toţi părinţii şi-ar dori ca elevii să stea mai multe ore la şcoală. Să ştiţi că aici este important şi ne gândim la programe şcoală după şcoală, sunt ţări în care sunt 40 de ore pe săptămână, dar în timpul ăla rezolvă o grămadă de probleme. Trebuie să înțelegem că un model anume în care copilul să stea puţin la şcoală nu este favorabil în niciun fel ideii noastre de şcoală şi rolul ei de informare a elevului”, spune Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, citat de digi24.ro.

Aşa gândeşte un ministru al Educaţiei în era tehnologiei, în care tinerii sunt foarte activi în mediul virtual şi interesaţi de tot ceea ce este nou. Să ţii un elev al generaţiei actuale 7 ore pe zi într-o bancă înseamnă să îi tai din start apetitul pentru învăţare şi interesul pentru şcoală.

Asta a susţinut şi grupul de experţi numiți chiar de ministrul Educației și care a participat la întâlnirile cu reprezentanţii ministerului Educaţiei pentru a pune la punct o variantă a planului cadru care să împace pe toată lumea.

Numai că de la propunerile făcute de specialiştii în educaţie şi ceea ce a prezentat ministerul ieri este cale lungă. Nicio propunere a acestora nu a fost luată în calcul.

Pe Facebook, Oana Moraru a scris:

Mie mi-e puțin milă de oamenii ăștia care au lucrat la noile planuri-cadru. În sensul că se vede că s-au străduit cât pot ei de mult și de bine, în condițiile în care nu e voie să deranjeze pe nimeni.

Și, exact ca în strategiile gândirii critice propuse de chiar Domniile lor, rezolvarea unei mari probleme naționale se face lăsând totul la locul lui și decorând în plus, pe margine, cu ce dă bine la public: noi discipline cu denumiri moderne și ambițioase.

Halal reformă, pe spinarea copiilor. Or să stea la școală mai ceva ca la programul de fabrică: 7 ore pe zi, plus teme, plus meditații seara. O s-avem copii care lucrează trei ture nonstop pentru că în țara asta sunt adulți din ce în ce mai înțepeniți și fricoși să își asume transformarea.

Pentru că, deh, ei n-au avut parte la școală de Gândire Critică, Drepturile Copilului și alte lucruri d-astea reformatoare. Noroc cu generațiile de azi, care numai tolerante intercultural n-or să fie după 7 ore fără o masă caldă și oase anchilozate în bancă.

Vezi aici Video cu Moise Guran despre reforma în Educație:

Lista propusă de experţii în educaţie conţinea şi degrevarea programului zilnic, adică mai puţine ore petrecute în bancă de elevi. În noul plan cadru au apărut însă mai multe ore.

Ultimele stiri