36.4 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEVasul găsit în apropiere de Tuzla a fost detonat. Localnicii s-au speriat...

Vasul găsit în apropiere de Tuzla a fost detonat. Localnicii s-au speriat din cauza exploziei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ambarcațiunea neidentificată găsită în apele teritoriale românești ale Mării Negre a fost detonată. 

Această fusese recuperată din larg de o navă a Agenției Române de Salvare pe Mare, care a fost sesizată că un vas s-a răsturnat în apropiere de Tuzla. Salvatorii n-au găsit nicio persoană la faţa locului, dar au remorcat ambarcațiunea și au dus-o în port pentru investigații.

Potrivit unui comunicat al MApN, drona a fost transportată apoi în zona de siguranță a poligonului de la „Capu Midia” pentru cercetări şi distrusă controlat de specialiştii Armatei şi ai SRI.

Localnicii din zonă s-au speriat din cauza exploziei şi au raportat incidentul la 112.

– La prima vedere v-ati fi aşteptat să fie dispozitive explozive pe această şalupă?
Tiberiu Lazar, ofițer martim ARSVOM: Nu, la prima vedere nu s-a considerat că există dispozitiv explozibil deoarece această şalupă avea forma unei ambarcaţiuni civile.

– V-aţi dat seama că era o ambarcaţiune fără pilot?
Tiberiu Lazar, ofițer martim ARSVOM: Nu existau aceste elemente. Ambarcaţiunea era răsturnată prezenta formă, culoare distincte unei ambarcaţiuni civile.

– Cine a observat că şalupa a suferit modificări şi a decis să cheme echipele antitero?
Tiberiu Lazar, ofițer martim ARSVOM: Nu vă pot oferi această informaţie. Această operaţiune a fost desfăşurată de ARSVOM Constanţa în colaborare cu Garda de Coastă şi sub coordonarea Autorităţii Navale Române.

The post Vasul găsit în apropiere de Tuzla a fost detonat. Localnicii s-au speriat din cauza exploziei appeared first on tvrinfo.ro.

Ultimele stiri