11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEAutoVeste buna pentru TOTI SOFERII! Un gigant international REDUCE MASIV preturile la...

Veste buna pentru TOTI SOFERII! Un gigant international REDUCE MASIV preturile la combustibil!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...
Scumpirea la care visează producătorii de petrol începe să arate tot mai mult a misiune imposibilă. Arabia Saudită, ţara care oficial face presiuni ca membrii OPEC să îşi reducă producţia pentru a ridica preţurile, ameninţă în spatele uşilor închise că deschide robinetele la maximum.

Surse Reuters spun că la ultima întâlnire OPEC, saudiţii au anunţat că vor creşte producţia cu până la 14%, dacă iranienii nu acceptă să îşi îngheţe producţia, asta deşi Teheranul abia a scăpat de sancţiuni şi încă pompează foarte puţin.

Conflictul dintre cele două delegaţii s-a inflamat atât de tare, încât saudiţii au ameninţat că nu mai vin la întâlniri a doua zi, însă au făcut-o în final doar pentru a nu face cartelul de ruşine.

Pentru prima dată în ultimii opt ani, OPEC a ajuns luna trecută la un acord preliminar de reducere a producţiei, însă membrii au mari probleme să se înţeleagă asupra cantităţilor la care trebuie să renunţe fiecare.

Din 2014, lipsa de coordonare din interiorul cartelului a condus la o supraofertă de petrol în pieţe şi la o înjumătăţire a preţului. Acum, noile semnale că membrii OPEC nu mai pot face front comun ieftinesc şi mai tare petrolul.

În România preţul carburanţilor la pompă a scăzut cu circa 10 bani doar în ultima săptămână.

Ultimele stiri