Acasă Sanatate Veste buna: Primele vaccinuri anti-Civid 19 ajung in Romania pana la finalul...

Veste buna: Primele vaccinuri anti-Civid 19 ajung in Romania pana la finalul acestui an

94

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că prima tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 ar putea ajunge în ţară în luna decembrie.

Ministrul a fost întrebat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la Digi24, despre demersul în privința vaccinului anti-covid, considerat a fi  intrat „într-o pauză tehnologică”.

„La una din firmele la care Comisia Europeană are contracte, într-adevăr, este într-un studiu de fază 3, înseamnă şi pacienţi sau subiecţi cu comorbidităţi şi atunci orice incident opreşte acel studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Asta este procedura. Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziţionate de Comisia Europeană cu un posibil plus de încă 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranşă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele”, a răspuns Tătaru.

Oficialul a adăugat că procesul de producere a vaccinului nu se va opri, și că din momentul în care vor ajunge în țară primele doze, prioritate vor avea persoanele cu vârstă înaintată, cu comorbidități, dar și personalul din sectorul sanitar și din învățământ.

„Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are, în acest moment, discuţii şi contracte. Dacă este gata vaccinul, preconizăm ca în decembrie să ajungă prima tranşă, iar în ianuarie să putem face și noi primele vaccinuri. Tranşa care trebuia să vină pentru România este de 1,29 milioane de doze, dar în măsura în care acest vaccin va fi sigur vom şti şi noi şi îl vom găsi şi pe piaţa europeană. Noi am făcut o solicitare Comisiei Europene pentru 10,7 milioane de cetăţeni. Prioritate vor avea vârstele extreme, comorbidităţi, personalul care lucrează în sectorul sanitar, precum şi cel didactic”, a precizat Nelu Tătaru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentProstia anului: Cum explica liderul PSD Teleorman, care nu vede baronii si coruptia, ca judetul e ocolit de investitori!
Articolul următorȘtefan Florescu anunță amenajarea de noi Baze Sportive și Zone de Fitness in aer liber – proiectul care poate fi implementat in toate zonele Sectorului 6