Victor Ponta este favorit la casele de pariuri pentru turul II al alegerilor prezidentiale, cu o cota de 1,2, adica 2 lei profit la o miza de 10 lei, in timp ce victoria lui Klaus Iohannis multiplica de cateva ori banii mizati pe acesta, putand aduce si un profit de 44 de lei cu 10 lei investiti.

ponta-iohannis-620x350Scrutinul de duminica, in urma caruia va fi ales noul sef al statului, este inclus in oferta unor case de pariuri active in Romania.

Favoritul prezidentialelor este, in opinia celor de la Casa Pariurilor, Victor Ponta, care are, miercuri, o cota de 1,2 sa castige. Asta inseamna ca un pariu de 10 lei pe candidatul aliantei PSD-UNPR-PC aduce un profit de 2 lei daca acesta castiga, in conditiile in care profitul = miza x (cota – 1).

Tot la Casa Pariurilor, Klaus Iohannis are cota 5,4 sa invinga duminica, adica profit 44 de lei la o miza de 10 lei pe candidatul ACL.

Ponta este favorit si la winner.ro, unde, miercuri, este cotat tot cu 1,2 sa fie noul presedinte al Romaniei, in timp ce Iohannis are cota 3,6, ceea ce inseamna 26 de lei profit cu o investitie de 10 lei.

Pe de alta parte, Casa Pariurilor are in oferta si anticiparea prezentei la vot. Astfel, se ofera cota 1,9 pentru cei care pariaza ca duminica vor veni la urne peste 57,5% dintre cei cu drept de vot – profit 9 lei la o miza de 10 lei. Aceeasi cota se ofera pentru pariurile ca prezenta la vot va fi de sub 57,5%.

In primul tur al alegerilor, prezenta la vot la fost de 53,17%, potrivit Biroului Electoral Central (BEC).

Pariurile pe alegerile prezidentiale pot fi puse pana sambata seara, cu mentiunea ca pot exista modificari ale cotelor.

Omologarea pariurilor se va face conform rezultatelor oficiale, cu doua zecimale exacte, pe care la va anunta BEC.