10.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDosarVictor Ponta a facut publica intelegerea secreta dintre Dragnea si Sebastian Ghita,...

Victor Ponta a facut publica intelegerea secreta dintre Dragnea si Sebastian Ghita, inainte ca acesta sa fuga din tara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua inselatorie pe WhatsApp. Metoda interviului de angajare!

O noua inselatorie face valuri pe WhatsApp si are...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...
Victor Ponta şi-a lansat duminică, 3 septembrie, noul proiect politic – Pro România – alături de Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu. Fostul premier a vorbit despre intenţiile sale, dar şi despre PSD şi Liviu Dragnea, într-un prim interviu acordat din noua postură de membru al Pro România, pentru STIRIPESURSE.RO.

Ponta afirmă că Pro România va fi un partid social-liberal, diferit de ultimul proiect susţinut, PRU. Fostul premier susţine că implicarea în campania PRU de la parlamentare a fost rezultatul unei înţelegeri Dragnea-Ghiţă, prin care preşedintele PSD şi-a asigurat susţinerea RTV. Mai jos, un fragment din interviul care va fi publicat integral în orele următoare.

Reporter: – Care este orientarea (doctrinară – n.r.) a Pro România?

Victor Ponta: – Suntem social-liberali.

Reporter: – Dincolo de social-liberalism… vă întreb pentru că ultima dată când ați susținut un proiect în afara PSD era puțin așa… de Cântarea României. PRU era mai naționalist.

Victor Ponta: – Hai să ne înțelegem. Aia a fost o înțelegere între Dragnea și Sebi Ghiță. Și anume: Liviu Dragnea i-a spus lui Sebi Ghiță că mă lasă să-l ajut să intre și el în parlament și Sebi Ghiță i-a spus lui Dragnea că îl ajută cu RTV. Eu am fost de față la această discuție. Ei fiind foarte buni prieteni, nu trebuia să-i pun eu în contact. Că după aia, după ce Sebi Ghiță, săracul, a fugit și Dragnea l-a păcălit, e o altă discuție. Dar a fost o înțelegere între un șef de partid și un proprietar de televiziune, din care trebuiau să câștige amândoi. Ca la toate înțelegerile cu Liviu Dragnea, a câștigat doar el.

Reporter: – Asta e o chestie nouă. Liviu Dragnea spunea recent la televizor că, alături de cei din partid, a fost oarecum dezamăgit că ați susținut PRU.

Victor Ponta: – Asta îi mințea pe cei din partid. Nouă, lui Sebi Ghiță și mie, ne-a spus foarte clar că e bine, s-au înțeles, au avut diverse discuții. Sebi Ghiță mergea la sediul din Kiseleff mai des decât mine.

Reporter: – Deci Pro România e diferit de PRU în acest domeniu.

Victor Ponta: – Este chiar proiectul meu, al lui Daniel (Constantin – n.r.) și al lui Sorin Cîmpeanu. E primul proiect pe care îl încep eu, PSD-ul nu l-am început eu, în PSD am intrat.

Reporter: – Deci nu o să aveți abordarea PRU, oarecum mai recalcitrantă, mai anti-maghiară, mai critică față de Occident.

Victor Ponta: – Nu cred că m-ați văzut extremist.

Reporter: – Dumneavoastră nu, dar era Bogdan Diaconu (președintele PRU – n.r.) cu diverse comentarii…

Victor Ponta: – Bogdan Diaconu e omul lui Dragnea, nu ați văzut? Eu am anumite supărări, pentru că am avut ocazia să mă întâlnesc, să discut, să negociez și știu că fiecare țară își apără interesul și vreau să mi-l apăr și eu pe al meu, interesul țării mele. Când văd că noi, din toate întâlnirile publice obținem niște poze și cumpărăm niște armament, mie nu mi se pare că aia e o apărare corectă a intereselor României. Dar nu pot să-l acuz pe cel care vinde armamentul sau cel care nu mă primește în Schengen.

Reporter: – Cum ar trebui procedat?

Victor Ponta: – Există o capacitate de negociere pe care România nu și-o folosește, pentru că totul se tratează cumva pe persoană fizică. De exemplu, pentru Dragnea relația cu America se reduce dacă îl primește pe el să-și facă o poză cu Trump la restaurant. Foarte bine că și-a făcut poza cu Trump. Problema este dacă se întâmplă ceva dincolo de asta. Și nu s-a întâmplat. Dar altfel da, cred că putem să ne apărăm interesele mult mai bine și nu s-ar supăra nimeni.

Ultimele stiri