12.2 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăDivertismentVIDEO - A MURIT unul dintre cei mai mari muzicieni romani! I-ai...

VIDEO – A MURIT unul dintre cei mai mari muzicieni romani! I-ai fredonat melodiile de MII de ori!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton a murit

Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, şi...

Fosta sotie a presedintelui CJ Cluj a fost gasita moarta in casa la doar 47 de ani

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Tișe,...

Primar din Olt mort intr-un accident rutier. Ambulanta s-a ciocnit cu un SUV!

Primarul comunei Gradinari Olt, Mihai Ioana, in varsta de...
Lumea muzicală din România este în stare de şoc. Un celebru compozitor a încetat din viaţă. Compozitorul Adrian Enescu a murit, vineri, 19 august, după o viaţă dedicată muzicii, mai precis 41 de ani de carieră, anunţă Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Adrian Enescu s-a născut pe 31 martie, 1948 şi este un muzician şi un compozitor român cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film, numele sau fiind asociat la aprox. 65 de titluri. Ca muzician, Adrian Enescu a fost printre primii artişti de muzică electronică din România, începând cu anii ’70. Acesta a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti, la secţiunea de compoziţie dirijată de Aurel Stroe şi cea de armonie, unde l-a avut dascăl pe Alexandru Paşcanu.

Adrian Enescu a asistat la cursurile facultăţii de muzică electronică a Universităţii Stanford, din California, între anul 1985 şi 1986 şi totodată, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Acesta a compus muzică foarte diversificată din punct de vedere stilistic, de la muzică Electro-Acoustică şi până la Muzică simfonică şi Jazz, anunţă RTV.  Prima apariţie a sa pe disc a avut loc în anul 1975. Adrian Enescu a definit stilul cântăreţei Loredana Groza prin producţia unor albume precum „Bună seară, iubite”, „Un buchet de trandafiri”, sau „Diva înamorată”. Acesta a colaborat şi cu Silvia Dumitrescu, la albumul „Cred în tine” şi a fost solicitat să colaboreze cu prestigioase instituţii muzicale din lume. Trupul neînsufleţit al compozitorului va fi depus marţi, 23 august, la Uniunea Compozitorilor şi muzicologilor din România, unde cei dornici, pot veni să-i aducă un ultim omagiu regretatului artist.

Ultimele stiri