ACTUALITATE

VIDEO – ATENTAT in Turcia! Peste 70 de VICTIME!

Cel puțin trei morți și 71 au fost răniți în urma exploziei unei maşini-capcană în apropierea unui post de poliţie din provincia estică Van, informează Rt.com, citându-l pe guvernatorul local, Zahir Soganda.

Turcia este zguduită în aceste zile de un val de atacuri cu mașină capcană. Cel puţin trei oameni au murit şi 40 au fost răniţi miercuri seară în explozia unei maşini-capcană în apropierea unui post de poliţie din provincia estică Van, în apropierea frontierei cu Iranul, informează postul de stat TRT, citându-l pe guvernatorul local, relatează Reuters.

Potrivit TRT, care citează un comunicat al guvernului local, postul de poliţie găzduia şi dormitoare pentru poliţişti. Nu se ştie până în prezent câţi poliţişti şi câţi civili se află printre morţi şi răniţi.

Prim-ministrul Binali Yildirim a confirmat în timpul unei apariţii în direct la televiziunea naţională că a avut loc un atac asupra unui post de poliţie din provincia Van dar nu a furnizat detalii suplimentare.

Nu se ştie cine se află în spatele atacului, dar militanţii kurzi lovesc frecvent posturi de poliţie şi alte spaţii ale forţelor de securitate cu maşini-capcană, notează Reuters.

Zona de sud-est a Turciei majoritar kurdă este zguduită de violenţe după ce un armistiţiu încheiat în urmă cu doi ani şi jumătate de statul turc cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan a încetat să mai fie respectat în iulie, anul trecut.

Amintim că în urmă cu trei zile, trei oameni au murit după un atac cu masină capcană comis în apropiere de orașul Diyarbakir, cel mai mare din partea de sud-est a Turciei.

Loading...

Vezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe Twitter

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP