Acasă Auto VIDEO – Au aparut NOILE LIMITATOARE de viteza! Soferii care circula legal...

VIDEO – Au aparut NOILE LIMITATOARE de viteza! Soferii care circula legal nu simt nimic, vitezomanii SUNT ZGUDUITI puternic!

După patru ani de dezvoltare și de analiză, autoritățile suedeze au montat în localități primele limitatoare de viteză inteligente. Acestea nu sunt simțite de șoferii care rulează legal, dar îi scutură serios pe vitezomani, scrie Automarket.ro.

Polițiștii din Suedia au găsit soluția perfectă pentru a-i tempera pe șoferii vitezomani. În loc să dubleze patrulele, aceștia au apelat la companii care au dezvoltat o „capcană” pentru șoferii care depășesc limita legală de viteză pe anumite porțiuni de șosea.

Este vorba de o evoluție a clasicelor „vibratoare” din plastic montate pe străzile și șoselele din România. Limitatoarele de viteză în versiune suedeză au fost botezate Actibump și sunt metalice, iar particularitatea acestora este faptul că ele nu sunt simțite de șoferii care circulă cu viteza legală, fiind așezate la același nivel cu asfaltul. Atunci când pe deasupra lor trece însă un șofer care rulează peste limita de viteză, bumperele coboară și se transformă într-un „șanț” transversal care scutură serios mașina.

Vehiculele poliției și ambulanțele aflate în misiuni de urgență sunt excluse de la eventuale neplăceri pentru că pot să comunice cu limitatorul.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIncepand de astazi statul roman da 26.000 de euro ORICUI isi deschide o firma noua!
Articolul următorUn general maior din Armata Romana CERE OFICIAL reintroducerea stagiului militar pentru tineri!