29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO-Bombardament masiv al rusilor la 20 de kilometri de Galati!

VIDEO-Bombardament masiv al rusilor la 20 de kilometri de Galati!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că a întărit măsurile de vigilenţă şi monitorizează în permanenţă spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, în cooperare cu structurile NATO, după atacurile cu drone împotriva porturilor Izmail şi Reni. De asemenea, structurile Ministerului Apărării Naţionale care asigură monitorizarea spaţiului aerian nu au identificat ameninţări de natură militară la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României, mai precizează instituţia.

„Cu privire la atacurile executate în dimineaţa zilei de 16 august de forţele armate ale Federaţiei Ruse împotriva infrastructurii portuare din porturile ucrainene Ismail şi Reni, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forţele armate ale Federaţiei Ruse împotriva zonelor locuite de populaţia civilă şi elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei. Războil de agresiune declanşat de forţele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a transmis ministerul într-un comunicat oficial.

MApN precizează că „în ceea ce priveşte atacurile cu drone, efectuate în cursul nopţii trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail şi Reni, situate în apropierea graniţelor României, structurile Ministerului Apărării Naţionale care asigură monitorizarea spaţiului aerian nu au identificat ameninţări de natură militară la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”.„ 
 
„Ministerul Apărării Naţionale a întărit măsurile de vigilenţă stabilite conform planurilor naţionale şi aliate şi monitorizează în permanenţă spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, în cooperare cu structurile NATO, acţionând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”, mai arată comunicatul. 

Atacul de la Reni, filmat de la Galați

Porturile ucrainene Reni și Ismail ar fi fost atacate pe parcursul nopții. Atacul de la Reni a fost filmat de români din Galați, după cum se poate vedea în înregistrarea de mai jos.

Atacurile aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat în cursul nopţii silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa.

„Teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa, de două ori, noaptea trecută, cu drone de atac”, a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Ţinta principală a fost infrastructura portuară şi de cereale din sudul regiunii”, a precizat el.

„Unul dintre porturile de pe Dunăre a fost lovit de bombardamentele inamice, care au avariat depozitele şi instalaţiile de depozitare a cerealelor. Incendiile au fost stinse rapid de către Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat guvernatorul, fără a preciza dacă este vorba despre portul Reni sau Izmail.

Lovitura a vizat portul Reni, a scris ulterior şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean, Andrii Iermak, pe Telegram. Nu s-au înregistrat victime, a precizat el.

Radu Craciun
video - reporter

Ultimele stiri