Acasă Videoclipul zilei VIDEO-Cu voturile sub fund: Cum fura oamenii lui Putin alegerile in Rusia!

VIDEO-Cu voturile sub fund: Cum fura oamenii lui Putin alegerile in Rusia!

662

Candidatii sustinuti de Kremlin au obtinut victoria, asa cum era de asteptat, la primele alegeri locale din Rusia de la inceputul invaziei din Ucraina, relateaza luni dpa, citand agentiile de presa de stat ruse.

Toti cei 14 guvernatori in exercitiu care candidau pentru un nou mandat si-au mentinut posturile, iar partidul Rusia Unita si-a pastrat majoritatea in aproape toate legislativele regionale si locale.

Au fost chemati la vot, de vineri pana duminica, alegatori din peste 80 de regiuni ruse.

Observatori independenti ai organizatiei Golos au denuntat numeroase semne de frauda, dar autoritatile ruse au raportat ca nu au fost inregistrate incalcari majore ale regulilor electorale. Pe internet a aparut o inregistrare cu o reprezentanta a partidului lui Putin care s-a asezat pe  voturi gata stampilate pentru candidatul Rusiei Unite si a refuzat sa se ridice.

Inainte de scrutin, militanti ai opozitiei s-au plans ca nu li s-a permis participarea la cursa unor candidati care au luat pozitie impotriva razboiului Rusiei din Ucraina.

Cel mai bun rezultat dintre guvernatori a fost obtinut de liderul republicii siberiene Buriatia, Aleksei Tsidenov, cu 86,23%, iar cel mai modest, din punctul de vedere al Kremlinului, a fost realizat de Aleksandr Brecealov, guvernatorul republicii Udmurtia, pe Volga, cu 64,38% din voturi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos