Acasă Videoclipul zilei VIDEO – Cum se vede Romania din spatiu! Imagini SUPERBE suprinse de...

VIDEO – Cum se vede Romania din spatiu! Imagini SUPERBE suprinse de Agentia Spatiala Europeana!

15

Agentia Spatiala Europeană a făcut un cadou celor care iubesc România, mai multe fotografii din spațiu grupate sub numele de “Mozaic Romanesc”. Imaginile au fost efectuate în urma a 15 scanări radar de către satelitul Sentinel-1A în octombrie și noiembrie 2015.

Agentia Spatiala Europeana (ESA) noteaza ca cele 15 scanari au fost obtinute prin impulsuri radar orizontale si verticale cu polarizare dubla, din care s-a generat culoarea compozit artificiala.

ESA prezinta succint Romania si noteaza ca este tara cu cea mai mare zona de paduri virgine din Europa. Aceste paduri gazduiesc ursi bruni, lupi si alte animale, iar la poalele muntilor pot fi gasite multe izvoare termale si minerale, se arata pe site-ul Agentiei Spatiale Europene.

Sentinel 1 este o misiune radar formata din doi sateliti, Sentinel-1A si Sentinel-1B, care furnizeaza imagini cu suprafețele de uscat si cele de ocean din Europa, Canada si regiunile polare indiferent de condițiile meteorologice de zi si de noapte si in timp aproape real, explica ROSA, informează hotnews.ro.

Agentia noteaza ca in Bucuresti se va desfasura in septembrie 2016 un curs de Land Training; ESA organizeaza anual astfel de cursuri, in care pregateste tineri in domeniul Observarii Pamantului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos