Acasă ACTUALITATE VIDEO – Ei sunt cei sase norocosi care au SCAPAT CU VIATA...

VIDEO – Ei sunt cei sase norocosi care au SCAPAT CU VIATA in urma accidentului din Columbia! Ce au facut si cum a fost posibil?

85

71 de oameni au murit în catastrofa aviatică din Columbia, anunţă cel mai recent bilanţ al autorităţilor. În tragedie şi-au pierdut viaţa 19 jucători ai echipei braziliene Chapecoense. De asemenea, au pierit 20 de ziariști sportivi din Brazilia, care urmau să acopere finala Cupei Sudamericana.

Au fost însă şi supravieţuitori. Şase. Fotbaliştii Alan Ruschel, Jackson Follman şi Helio Hermito Zampier, zis Neto, jurnalistul Rafael Valmorbida Henzel, şi Ximena Suárez (stewardesa) şi Erwin Tumiri (inginer), angajaţi ai companiei aeriene.

Ei au povestit ce s-a întâmplat în avion, înainte de a se prăbuşi.

Erwin Tumiri, 25 de ani, din Bolivia: „Am reuşit să supravieţuiesc pentru că am urmat protocoalele de siguranţă, mi-am pus valizele între picioare pentru a menţine poziţia fetală”.

Stewardesa Ximena Suarez, de 27 de ani, din Bolivia: „Subit s-au stins luminile din avion şi am auzit o bubuitura”. Ea a suferit răni la picioare, gât şi lovituri la cap.

Portarul Jackson Follman, de 24 de ani, era rezerva lui Danilo şi venise la Chapecoense în acest an. În urma accidentului, medicii i-au amputat piciorul drept.

Fotbalistul Alan Ruschel, 27 de ani, este în stare de şoc, dar conştient şi vorbeşte. El a cerut să i se păstreze verigheta şi să-şi vadă familia. Starea lui este critică pentru că are o vertebră fracturată şi o leziune la coloana vertebrală.

Sportivul Helio Neto, 31 de ani, este în starea cea mai gravă. Are traumatism cerebral şi fracturi expuse la extremităţi.

Jurnalistul Rafael Valmorbida Henzel, 43 de ani, comentator de fotbal pentru Radio Oeste Capital, are un traumatism la torace şi o fractură la piciorul stâng.

Aeronava British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia, la bordul căreia se aflau 81 de persoane — nouă membri ai echipajului și 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prăbușit marți într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos