13.7 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Grecii au cerut UE sa interzica telemeaua romaneasca! Spun ca...

VIDEO – Grecii au cerut UE sa interzica telemeaua romaneasca! Spun ca termenul le apartine! Ce a decis INSTANTA!?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

România a câștigat o dispută cu Grecia care contesta dreptul țării noastre de a folosi termenul de “telemea”. Grecii au considerat că acest cuvânt seamănă foarte mult cu cel grecesc “telemes”, ce defineşte tot un sortiment de brânză albă, sărată și au contestat la Comisia Europeană dreptul țării noastre de a înregistra sortimentului “Telemea de Ibăneşti”.

Telemeaua de Ibăneşti are toate şansele să devină primul produs din România cu denumire de origine protejată în Uniunea Europeană, scrie stiri.tvr.ro
Reprezentanţii companiei de la Ibăneşti spun că au fost sprijiniţi de actualul ministru al Agriculturii, aflat atunci la Bruxelles.

Reţeta este preluată de la bătrânii satului. Atât pentru prepararea brânzei, cât şi pentru conservarea alimentelor se folosea apa sărată a unui puţ din satul Orşova.

Când un produs este certificat la nivel european înseamnă că va fi promovat pe piaţa uniunii şi că producătorul va putea accesa bani europeni nerambursabili.

 Vezi aici Video:

Ţara noastră încearcă de ani buni să înmulţească produsele tradiţionale recunoscute în Uniunea Europeană. Novacul afumat de Ţara Bârsei, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Mărginimea Sibiului şi Ţuica bătrână de Morăreşti sunt pe listă.

Ultimele stiri