27 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO -ISIS a revendicat ATACUL TERORIST din Berlin, soldat cu 12 morti...

VIDEO -ISIS a revendicat ATACUL TERORIST din Berlin, soldat cu 12 morti si zeci de raniti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...
Persoana decedată găsită în camionul care a devastat târgul de Crăciun avea cetăţenie poloneză, a indicat poliţia berlineză în noaptea de luni spre marţi, transmite AFP.

„Bărbatul găsit în camion este un cetăţean polonez”, a indicat poliţia pe contul său de Twitter. Acesta face parte dintre cei 12 morţi recenzaţi de autorităţi, în timp ce un suspect a fost arestat, potrivit autorităţilor, care nu au făcut precizări cu privire la identitatea sa.

Mai devreme, proprietarul camionului înmatriculat în Polonia indicase pentru AFP că nu a mai putut să-l contacteze pe şoferul său de luni după-amiaza.

„Am pierdut contactul cu el luni după amiază. Nu ştiu ce a păţit. E vărul meu, îl ştiu din copilărie, garantez pentru el”, a declarat patronul firmei de transport.

Un alt reprezentant al firmei, Lukasz Wasik, a declarat, pentru AFP, că legătura cu şoferul s-a pierdut în jurul orei 14:00 GMT. „Nu ştim ce a păţit, dacă a fost răpit, ucis, nu ştim nimic. Ultima oară când am vorbit la telefon cu el a fost luni dimineaţa pe la 08:00 sau 9:00”, a spus Wasik.

Camionul transporta 25 de tone de produse metalurgice provenind din Italia şi care urmau să fie descărcate la Berlin. „Firma care trebuia să preia încărcătura nu a putut face recepţia şi şoferului i s-a spus să revină marţi dimineaţa. Noi i-am zis să aştepte undeva prin Berlin”, a mai declarat Lukasz Wasik.

Autorităţile nu au dat până în prezent nicio indicaţie despre identitatea celorlalte victime care se găseau în acest târg de Crăciun, printre cele mai frecventate din capitala germană, în special de către turişti.

Tragedia s-a produs luni seara, în jurul orei locale 20,15 (19,15 GMT), când un vehicul greu a invadat zona pietonală din Breitscheidplatz lovind numeroase persoane care vizitau tradiţionalul târg.

Diverse medii locale au difuzat informaţia că şoferul, care a fost arestat puţin mai târziu în apropiere, este un pakistanez sau afgan care a ajuns ca refugiat în Germania în februarie.

Poliţia germană a crescut, marţi dimineaţa, la 12, numărul celor care şi-au pierdut viaţa luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroşi vizitatori, transmit agenţiile internaţionale de presă, anunță Agerpres.

După cum au informat forţele de securitate pe contul oficial de Twitter, 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

Ultimele stiri