Acasă Auto VIDEO-Isterie in orasele mari din Ardeal: Toata lumea a luat cu asalt...

VIDEO-Isterie in orasele mari din Ardeal: Toata lumea a luat cu asalt benzinariile, benzina ar putea depasi 10 lei pe litru!

260

Traficul rutier în municipiul Sibiu dar si alte orase mari din Transilvania a fost dat peste cap miercuri seară, unde cozile de mașini se intind pe kilometri in timp așteaptă la majoritatea benzinăriilor din oraș.

Zvonurile din mediul on-line, cum că prețul carburantului ar ajunge în următoarele ore la 10-11 lei, dar și teama scumpirilor din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, a semănat panică printre sibieni.

Pe rețelele de socializare au fost postate poze și filmări cu cozi uriașe la stațiile de alimentare. Românii își umplu rezervoarele, iar mulți dintre ei au adus recipiente speciale pentru a face stocuri. Astfel, în multe benzinării, șoferii au adus cu ei canistre, butoaie și alte recipiente pentru a cumpăra cât mai multă benzină sau motorină. În vestul țării, prețurile au urcat vertiginos. Asta pentru că benzinăriile vor să speculeze numărul uriaș de refugiați ucraineni care tranzitează România și ies prin județele Bihor, Arad și Timiș.

Zeci de șoferi au plecat de acasă “înarmați” cu canistre sau chiar bidoane de plastic pentru a procura cât mai mult combustibil. Timpul de așteptare la pompă este de aproximativ 20 de minute, cozile de mașini fiind până în arterele principale, formându-se astfel ambuteiaje mari.

Astfel de evenimente au fost raportate și în alte orașe din România.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos