VIDEO – Mici cu mustar si viermi la o pensiune din Olt! Patronul spune ca e o inscenare a clientului!

18

Un client care a mâncat la o pensiune din Olt a postat pe Facebook fotografii şi un filmuleţ, acuzând personalul că i-a servit muştar în care colcăiau viermii. Autorităţile venite în control nu au găsit nimic în măsură să confirme situaţia, iar patronul spune că, de fapt, scopul a fost să nu plătească consumaţia.

Filmulețul a fost pe data de 27 iulie 2017 pe pagina de Facebook a clientului și a devenit imediat viral. În urma acestuia s-au sesizat și autoritățile, care au pornit un control. Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului a aplicat în cele din urmă o sacţiune, însă pentru o deficienţă privind informarea consumatorului, anume faptul că în cazul băuturilor alcoolice, în lista de preţuri nu era menţionat clar gramajul şi nici alcoolul în volum în cazul băuturilor tari, a confirmat comisarul şef al instituţiei, Angelica Filotie.

Clientul care a postat pe pagina personală de Facebook fotografii şi filmuleţe a mâncat, spune Mariana Boboc, administratorul localului incriminat, tot ce a comandat. La fel ar fi făcut şi soţia şi copilul.

„Au mâncat friptură, salate, piure de cartofi, au băut suc, vin, coniac sau cam aşa ceva, iar la final i-a spus ospătarului că nu plăteşte, pentru că a găsit viermi în muştar. Eu până acum nu am auzit ca în mediul acid să se poată dezvolta aceşti viermi. Muştarul îl cumpărasem în urmă cu patru zile de la Metro, două bidoane de câte 5 kilograme, îl ţineam la frigider, cum facem cu toate produsele. Cred, bănuiesc, că a fost o înscenare pentru că a vrut să nu plătească. În plus, îl cunoştea pe chelner, sunt vecini în Balş, iar în trecut ar fi avut ceva divergenţe. Băiatul pe care îl am angajat de 12 ani uitase de acea poveste, dar bărbatul respectiv se pare că nu. N-aş vrea să acuz pe nimeni, dar altcineva mi-a povestit că l-ar fi văzut pe client la masă cu o cutie de plastic, în care ar fi putut să aibă viermi, din aceia folosiţi de pescari ca momeală. În friptură nu avea cum să-i pună, era preparată termic, aşa că i-a pus în muştar. Inspectorii de la DSVSA veniţi în control au făcut chiar un experiment, lăsând muştarul la soare cât a durat controlul, vreo două ore şi ceva, să vadă ce se întâmplă. Şi n-a făcut viermi. La final mi-au spus că trebuie să-mi dea o sancţiune, aşa că au controlat frigiderul meu, deşi până acum nu mi s-a mai întâmplat la niciun control“, a declarat Mariana Boboc, administratorul restaurantului, potrivit adevarul.ro.