Acasă Monden VIDEO – Muzica romaneasca este in doliu: A murit unul dintre cei...

VIDEO – Muzica romaneasca este in doliu: A murit unul dintre cei mai mari artisti!

23

Unul dintre cei mai mari artisti pe care i-a avut industria muzicala romaneasca, compozitorul Dumitru Lupu, s-a stins din viata in cursul zilei de sambata, 22 iulie. Anuntul a fost facut chiar de sotia acestuia, Ileana Sipoteanu.

Ileana Şipoteanu a scris pe pagina sa Facebook: ”Compozitorul Dumitru Lupu a plecat!”. Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: ”Hai vino iar în gara noastră mică” (text: Florin Pretorian, interpret: Gabriel Dorobanţu); ”Ce mult te-am iubit (text: Mala Bărbulescu, interpretă: Ileana Şipoteanu); ”Mă-ntorc la tine mare albastră” (text: Viorela Filip, interpret: Daniel Iordăchioaie).

Dumitru Lupu, care anul acesta pe 25 mai a împlinit 65 de ani, era profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa din anul 2014 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România. El a fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul ”Al. Davila” din Piteşti, dar şi iniţiatorul Festivalului „Mamaia copiilor”, fiind absolvent al Conservatorului ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, anunta stiripesurse.ro.

El era căsătorit cu Ileana Şipoteanu, cu care avea o fată, absolventă a UNATC în 2017.

Articolul precedentRomanii sunt cel mai lenes popor din Europa! Avem peste 4,5 milioane de oameni care nu fac nimic!
Articolul următorFestivalul ”Hariclea Darclée” atrage anul acesta in Romania un numar record de participanti din toata lumea!