Acasă Auto VIDEO-Noul BMW isi schimba culoarea singur, la o simpla atingere de buton

VIDEO-Noul BMW isi schimba culoarea singur, la o simpla atingere de buton

BMW a prezentat o masina cameleon care isi schimba culoarea, fiind mai recenta incercare a firmelor auto de a-si dota vehiculele cu tehnologii de ultima ora.

Firma auto germana a declarat ca „da viata caroseriei masinii” cu ajutorul unei invelisuri de caroserie special dezvoltate pentru modelul sau SUV iX, complet electric, care foloseste aceeasi tehnologie ca si e-reader-ul Kindle de la Amazon.

Prin simpla apasare a unui buton, soferul poate schimba nuanta exterioara a masinii, permitand schimbarea culorii intre alb si negru sau chiar dungi deschise si intunecate prin activarea cernelii electronice din invelisul exterior.

„Tu decizi ce vrei sa porti, care este statutul tau pe retelele de socializare – si poti decide cum arata masina ta”, a declarat Stella Clarke, sefa de proiect a BMW, citata de The Guardian. Clarke a adaugat ca tehnologia ar putea fi folosita pentru a localiza masina, facand-o sa clipeasca atunci cand soferul o cauta, sau pentru a afisa in exterior capacitatea bateriei vehiculului.

Potrivit BMW, efectul este creat prin aplicarea unei sarcini electrice catre microcapsule – care contin particule de pigmenti albi si negri – suspendate intr-un lichid invelit in folie. Culoarea alterneaza in functie de aplicarea unei sarcini negative sau pozitive, determinand fie pigmentii albi, fie cei negri sa se adune la suprafata microcapsulei.

Conceptul de masina, care nu este disponibil pentru vanzare publica, a fost prezentat in cadrul expozitiei anuale Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, unde firmele din domeniul auto isi fac tot mai des reclama produselor alaturi de producatorii de telefoane mobile, gadgeturi si ecrane TV.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMita e in floare: Angajatii spitalului din Botosani fac afaceri pe urma mortilor de Covid!
Articolul următorVIDEO-Britanica Tessa Dunlop promovează România în străinatate printr-o nouă serie video „What is Romania?”