Acasă Auto VIDEO – Nu zici ca-i in Romania! A fost inaugurat PRIMUL SENSN...

VIDEO – Nu zici ca-i in Romania! A fost inaugurat PRIMUL SENSN GIRATORIU suspendat din tara!

12
Circulatia rutiera pe primul sens giratoriu suspendat din tara, situat la iesirea din Ploiesti spre Paulesti, s-a deschis, sambata dupa-amiaza, investitia de aproximativ 13 milioane de euro fiind realizata din fonduri europene, transmite Agerpres.
Taierea panglicii prin care a fost inaugurata investitia denumita „Pasaj suprateran Reunirea” nu a fost realizata in stilul clasic, aceasta fiind „taiata” de doua autoturisme care au trecut in viteza, deschizand practic traficul pe acest sens giratoriu.
La inceputul lunii aprilie, Consiliul Judetean Prahova a efectuat proba de rezistenta cu autocare in care s-au aflat sute de primari si reprezentati ai autoritatilor publice din tara, dar si din Republica Moldova.
Contractul de finantare pentru acest proiect a fost semnat in ianuarie 2013, valoarea prevazuta in contract fiind de 78.595.330 lei, din care valoarea totala eligibila a fost de 77.125.927 lei.
Conform datelor facute publice la finalizarea investitiei, valoarea totala finala a proiectului a fost de 55.090.599 lei (aproximativ 13 milioane euro), din care valoarea asistentei financiare nerambursabile (FEDR si buget national) a fost de 49.066.473 lei.
Durata de implementare a proiectului prevazuta in contractul de finantare era de 24 de luni, dintre care 18 destinate executiei efective a proiectului, insa acesta a fost unul dintre proiectele pe fonduri europene la care au fost inregistrate intarzieri. Astfel, durata de implementare a fost de 42 de luni, dintre care 33 de luni au fost destinate executiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos