Acasă Videoclipul zilei VIDEO-Obiect Zburator Neidentificat, de formă cilindrică, doborat deasupra Canadei

VIDEO-Obiect Zburator Neidentificat, de formă cilindrică, doborat deasupra Canadei

„Obiectul neidentificat” doborât deasupra spaţiului aerian canadian a zburat la o altitudine de 12.200 de metri, a declarat ministrul apărării naţionale a Canadei, Anita Anand, şi a fost doborât la aproximativ 100 de mile (160 km) de graniţa canadiano-americană, în jurul orei 20:40 GMT, informează AFP, citat de news.ro.

Obiectul este un „dispozitiv cilindric” mai mic decât balonul distrus săptămâna trecută în Carolina de Nord, a declarat ministrul canadian al Apărării.

„Pentru moment, continuăm analizele obiectului, aşa că nu ar fi prudent din partea mea să speculez originea lui”, a adăugat ea, înainte de a mulţumi Pentagonului şi membrilor armatelor canadiene şi americane pentru cooperare.

Sâmbătă după-amiaza, Anita Anand a anunţat pe Twitter că a discutat cu omologul său american, secretarul american al apărării Lloyd Austin, reafirmând că „ne vom apăra întotdeauna suveranitatea împreună”.

Obiectul a fost doborât la ordinul lui Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat sâmbătă că un „obiect neidentificat” a fost doborât de un avion de luptă american deasupra spaţiului aerian canadian, la ordinul său.

„Am ordonat doborârea unui obiect neidentificat care a încălcat spaţiul aerian canadian. @NORADCommand a doborât obiectul deasupra Yukonului”, a scris Trudeau pe Twitter, precizând că avioanele canadiene şi americane au acţionat îmmpreună, iar un F-22 american a tras cu succes asupra obiectului”

Ulterior, Casa Albă a confirmat că Trudeau şi preşedintele american Joe Biden au autorizat acîiunea, iar Pentagonul a precizat că obiectul a fost observat pentru prima dată în Alaska vineri seară.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTurcia arestează pe bandă rulantă constructorii blocurilor prăbușite la cutremur
Articolul următorCineva ne vrea prosti: 60% din scolile din Romania s-au inchis in ultimii 20 de ani!