Acasă Stirea zilei VIDEO – Politicienii din Moldova s-au luat la bataie in direct, la...

VIDEO – Politicienii din Moldova s-au luat la bataie in direct, la TV!

34

Un caz ieșit din comun a avut loc în Republica Moldova, pe platoul de televiziune al postului Jurnal TV. În direct, membrul Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat, l-a doborât la pământ pe fostul vice-ministru de Interne, Ghenadie Cosovan, după ce între cei doi s-a iscat o cerată, transmite tv8.md.

Conflictul s-a declanșat, după ce Sergiu Tofilat l-a numit pe Ghenadie Cosovan „lepădătură”.

În semn de nemulțumire, ex-vice-ministru l-a stropit pe membrul Partidului Schimbării cu apă.

După aceasta, Sergiu Tofilat l-a luat la pumni pe Ghenadie Cosovan, l-a strâns de gât și l-a doborât la pământ.

Unul dintre invitații prezenți în platou, membrul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Dorin Chirtoacă, a scris pe rețelele sociale că a intervenit ambulanța, pentru a acorda primul ajutor medical lui Ghenadie Cosovan.

Ghenadie Cosovan a fost viceministru de interne în anul 2008. În 2010 a candidat pe listele parlamentare ale unui partid politic care pleda pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală şi pentru prietenia cu Rusia. Mai mult decât atât, în planul politicianului Cosovan era crearea unei alternative la Uniunea Europeană în baza ţărilor CSI. Ulterior Cosovan a început să pledeze pentru unirea Republcii Moldova cu România.

Sergiu Tofilat este analist în domeniul energetic şi financiar-bancar. A deținut funcția de consilier municipal din luna decembrie 2019, când mandatul de consilier al lui Victor Chironda i-a fost ridicat de CEC. Din 24 decembrie 2020, a fost consilierul președintei Maia Sandu, în domeniul energetic. Tofialt a renunțat la funcția de consilier pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie în componența Partidului Schimbării.

Între timp, echipa Jurnal TV a venit cu un comunicat în care menționează că protagoniștii serii s-au împăcat.

„În cadrul oricărui talk-show politic, discuțiile se încing deseori, iar invitații vorbesc și uneori reacționează în stare de afect. Se întâmplă oriunde, însă Jurnal TV nu tolerează astfel de atitudini.

Pe viitor, asemenea manifestări vor fi taxate nu doar de public, ci și de echipa noastră. Ce e important e că „totul e bine când se termină cu bine””, a notat Jurnal TV.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos