Acasă ACTUALITATE VIDEO – Polonezii au descoperit ascuns sub PAMANT un tren PLIN CU...

VIDEO – Polonezii au descoperit ascuns sub PAMANT un tren PLIN CU AUR al nazistilor!

67

Polonezii au anuntat descoperirea unui tren „de natura militara” despre care se crede ca ar ascunde aur si bijuterii furate de nazisti, relateaza The Telegraph, citat de stirileprotv.ro.

Anuntul facut miercuri vine la cateva zile dupa ce un german si un polonez au sustinut printr-un avocat ca au gasit un tren cu o lungime de circa 120-150 de metri, despre care cred ca este plin cu aur si bijuterii furate de nazisti. Trenul ar fi disparut in zona Muntilor Sudeti la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cei doi au alertat autoritatile sustinand ca vor 10% din valoarea incarcaturii.

Informatia a declansat dezbateri si investigatii din partea autoritatilor poloneze. Miercuri, in urma cercetarilor, viceprimarul din Walbrzych (sudul tarii), Zygmunt Nowaczyk a confirmat ca politia a gasit un tren de natura militara iar un purtator de cuvant al primariei a precizat in legatura cu ce se afla in tren ca „pentru moment nu sunt mentionate obiecte de valoare, ci doar echipamente militare.” Totodata, ministrul culturii din Polonia a fost informat de gasirea trenului in eventualitatea in care intr-adevar ar contine obiecte de valoare. Practic trenul a stat ingropat intr-un tunel subteran din munti timp de 70 de ani, relateaza The Telegraph.


Citeste si:

VIDEO – De la tribuna Parlamentului European si-a salutat colegii cu SALUTUL NAZIST!

Esti curios sa afli ce mancau cei mai mari dictatori ai lumii? Nu o sa iti vina sa crezi


„Daca se doveste ca a fi trenul cu aur nazist aceasta descoperire ar fi echivalenta cu gasirea Titanicului„, a declarat Jaroslaw Chmielewski, avocatul celor doi barbati.

Mai exact, trenul militar a fost gasit in Proiectul Riese (Gigantul), numele cod dat de nazisti unei retele complexe de sapte structuri subterane realizate in Muntii Bufnitei, din Sudeti, in perioada 1943-1945. Galeriile secrete din apropierea orasului Walbrzych – unde al Treilea Reich ar fi ascuns comori si artefacte, au dat nastere la tot felul de legende si i-au atras pe cautatorii de comori, care cred vechile legende locale.

Aceste instalatii impresionante din Muntii Sudeti, construite in special cu forta de munca a prizonierilor si a celor inchisi in lagarele naziste, au fost destinate initial adapostirii fabricilor care produceau armele strategice germane, pentru ca aceste unitati de productie sa nu poata fi lovite de raidurile aeriene.Unele dintre aceste galerii subterane sunt astazi deschise turistilor.

Jacek Cichura, un oficial local, a avertizat saptamana trecuta ca este posibil ca trenul sa fie „aparat” cu diferite capcane amplasate de nazisti. „Daca trenul cu aur exista in realitate, atunci cel mai probabil este minat. Mai exista si posibilitatea metanului” a explicat acesta.

In timp ce Armata Rosie se apropia in 1945, mai multe tone de aur depozitate pe atunci in orasul german Breslau (acum Wrocław, in Polonia) au fost urcate intr-un tren. Unele istorisiri sustin ca ar fi vorba despre aurul din Camera de Chihlimbar aflata in Palatul Ecaterina din Tsarskoye Selo de langa Sankt Petersburg. Camera, considerata ”a opta minune a lumii” , a fost complet decorata cu panouri de chihlimbar si oglinzi prinse de panouri cu ajutorul unor frunze de aur. Acesta camera, oferita de regele Prusiei Friedrich Wilhelm I aliatului sau, tarul Petru cel Mare al rusilor, a fost creata in secolul al XVIII-lea si a fost distrusa in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Trenul nu a mai ajuns niciodata la destinatie si nimeni nu stie exact unde a sfarsit.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos