17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăACTUALITATEVideo-Presedintele Iohannis lamureste lucrurile cu Republica Moldova: Intrarea in UE prin unirea...

Video-Presedintele Iohannis lamureste lucrurile cu Republica Moldova: Intrarea in UE prin unirea cu Romania nu e o solutie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Aflat la summitul de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tranşant moldovenilor. Întrebat de jurnalişti dacă Republica Moldova ar putea intra în Uniunea Europeană printr-o unire cu România, preşedintele Klaus Iohannis a mărturisit că o astfel de scurtătură nu este indicată.

„Nu cred că putem să abordăm chestiunea printr-o cale indirectă. Moldova e clar angajată pe calea europeană şi deocamdată are acordul de asociere. Legislaţia trebuie perfectată. Moldova trebuie ea să se hot.dacă vrea să înceapă un parcurs spre UE sau nu. O scurtătură via unirea cu România nu e o soluţie.”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a avut însă şi cuvinte de laudă la adresa Republicii Moldova şi a parcursului său către Uniunea Europeană.

„Există semne bune. Reformele merg înainte, sigur, mai este foarte mult de lucru, dar există ameliorări care ne fac să fim încrezători că RM îşi doreşte să accentueze parcursul european. (…) Nu doar cum consider, noi ajutăm în multiple planuri Republica Moldova prin diverse programe, inclusiv prin măsuri concrete, inclusiv ajutorul financiar important pe care România l-a acordat Republicii Moldova. Ajutorul îl dăm practic, concret şi instituţional, şi nu de câteva zile, ci de câţiva ani.”, a completat Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri