Acasă Stirea zilei VIDEO -PSD continuă represaliile: Polițist CERCETAT pentru că a ieșit in strada...

VIDEO -PSD continuă represaliile: Polițist CERCETAT pentru că a ieșit in strada la proteste! A fost urmarit tot timpul!

1165

Un politist din Mehedinti este cercetat disciplinar dupa ce a participat la protestele de strada contra ordonantei 13 din Drobeta Turnu Severin, informeaza Digi24. Sefii agentului il acuza ca ar fi incalcat statutul politistului. Sindicalistii ii iau in schimb apararea si spun ca mitingul nu avea caracter politic. In plus, politistul a devenit protestatar in timpul sau liber.

Raul Ghenciu este agent de politie la serviciul de ordine publica al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti. In seara zilei de 1 februarie, barbatul a iesit in strada sa protesteze fata de ordonanta 13.

„Am vazut un blit care era indreptat spre mine, al unui telefon mobil. Moment in care m-am dus, curios fiind din fire, daca nu cumva persoana respectiva ma filmeaza. Nu stiam cine este persoana aceea, am vazut ca este un ofiter din cadrul structurii din care fac si eu parte”, a explicat politistul.

O saptamana mai tarziu, agentul a fost instiintat ca impotriva sa a inceput o cercetare disciplinara pe motiv ca nu ar fi respectat statul politistului. „A fost o intrunire pasnica, in directa concordanta cu Constitutia si cu legile tarii cu drepturile omului, cu tot ce doriti. Aceste manifestari trebuie garantate, trebuie respectat acest drept al fiecarui om de a se exprima. Inclusiv al politistilor in timpul liber. Cu specificatia ca acele intruniri sa nu aiba caracter politic”, a spus Ghenciu.

Reprezentantii Politiei Mehedinti sustin ca fac cercetari in acest caz si au refuzat sa comenteze situatia. Sindicalistii din Politie iau aprarea agentului anchetat.

Elvis Macesanu – presedintele Sindicatului Politistilor din Dolj: „Politistului ii este interzis sa participe la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau alte intruniri cu caracter politic. Din punctul meu de vedere, nu cred ca trebuie sa fie investigat pentru ca a participat la un miting spontan”.

Alexandru Diga, avocat: „Mitingul la care a participat nu se califica drept eveniment politic in sensul articolului 45 din lege si un drept i se va incalca numai in situatia in care va fi sanctionat.

Daca in urma anchetei disciplinare, politstul va fi gasit vinovat de incalcarea statului politistului, barbatul risca un avertisment sau chiar sa-si piarda locul de munca”.


ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos