Acasă Videoclipul zilei VIDEO-Putin si-a folosit ”dublura” intr-o vizita oficiala desfasurata acum cateva zile

VIDEO-Putin si-a folosit ”dublura” intr-o vizita oficiala desfasurata acum cateva zile

823

O „sosie” (dublura) a lui Vladimir Putin ar fi fost folosita pentru sosirea acestuia la summitul de la Teheran din aceasta saptamana, sustine seful serviciilor secrete militare ucrainene.

Ucrainenii au remarcat ca Putin s-a miscat neobisnuit de repede si a fost mai alert decat in aparitiile publice anterioare cand a coborat treptele avionului sau prezidential la Teheran.

Seful suprem al serviciilor de informatii, generalul-maior Kirilo Budanov, si-a manifestat suspiciunile intr-un interviu in direct la canalul de stiri 1+1 din Ucraina.

„Voi face doar o aluzie. Va rog sa va uitati la momentul in care Putin a iesit din avion. Este oare Putin?”, a declarat Budanov, citat de Daily Mail.

Este doar a doua oara cand Putin s-a aflat in strainatate de cand a lansat invazia brutala a Ucrainei, in urma cu cinci luni.

In urma cu doi ani, Putin a recunoscut ca oficialii rusi s-au gandit sa foloseasca dubluri, dar a sustinut ca ideea a fost respinsa. ‘Am eliminat ideea oricaror dubluri’, a spus el.

El a fost sfatuit la inceputul anilor 2000, cand Rusia a fost lovita de atacuri teroriste, ca o sosie ar trebui sa ii ia locul la evenimentele in care seful statului ar putea fi in pericol, a spus el. ‘Aceasta a fost in cea mai grea perioada a razboiului nostru impotriva terorismului’, a spus el.

Dublurile  ar fi fost folosite de fosti lideri de la Kremlin, de exemplu, de catre cei care au fost mult timp supremi sovietici, Iosif Stalin si Leonid Brejnev.

Intre timp, un expert rus in Putin a contestat cu tarie o afirmatie a CIA potrivit careia liderul de la Kremlin este ‘prea sanatos’ si nu prezinta nicio dovada de probleme medicale multiple. „Exista o multime de zvonuri despre presedintele Putin si, din cate putem spune, el este in intregime prea sanatos”, a spus directorul CIA.

Politologul Valeri Solovei a contestat afirmatia directorului CIA, William Burns, din aceasta saptamana, potrivit careia nu exista informatii care sa sugereze ca Putin ar fi grav bolnav.

Solovei, care sustine de mult timp ca liderul rus este bolnav, a declarat: „Americanii, in special CIA, au informatii despre starea reala de sanatate a presedintelui rus. Ei stiu cu siguranta ca acesta are probleme serioase, inclusiv probleme psihice”.

Solovei, fost profesor la prestigiosul Institut de Relatii Internationale din Moscova, a sugerat ca remarca ‘prea sanatos’ a fost facuta deoarece SUA negociaza in culise cu Rusia. „Subiectul sanatatii lui Putin este unul dintre cele mai [importante] centrale in discutiile politice rusesti”.

El a afirmat ca negarile privind problemele medicale ‘nu fac decat sa intareasca suspiciunile ca exista o problema’.

„[Cand] Putin apare, ce vedem? Un om care schiopateaza, un om cu pete intunecate, un om care trebuie sa intrerupa intalnirile pentru presupuse consultari. In realitate, el are nevoie de asistenta medicala in acel moment… Oamenii trag concluzii pe baza a ceea ce vad. Televiziunea susitne mari minciuni, dar devine tot mai dificil sa ascunda starea reala a lucrurilor”, a subliniat expertul rus.

Solovei, la fel ca si canalul General SVR, a afirmat anterior ca Putin sufera de boli grave, inclusiv de cancer, de boala Parkinson si de o tulburare schizoafectiva.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos