Acasă Videoclipul zilei VIDEO SOCANT – Momentul in care un bloc se prabuseste in Turcia,...

VIDEO SOCANT – Momentul in care un bloc se prabuseste in Turcia, in timpul cutremurului

166

Cel puţin 912 persoane au murit, iar alte peste 5.000 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 7,8 produs în centrul Turciei la primele ore ale zilei de luni, conform cifrelor anunţate de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Erdogan a declarat că acesta este cel mai mare dezastru înregistrat în Turcia după anul 1939, adăugând că 2.818 de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului. 

Știre inițială. Cel puţin 500 de persoane au murit şi alte câteva mii au fost rănite, luni, în urma unui cutremur violent, cu magnitudinea 7,8, care a lovit centrul Turciei şi nord-vestul Siriei, provocând prăbuşirea a numeroase clădiri şi declanşând operaţiuni de căutare pentru salvarea supravieţuitorilor blocaţi sub dărâmături, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Seismul, care s-a produs la primele ore ale zilei de luni şi a durat aproximativ un minut, a fost resimţit, de asemenea, în Cipru şi Liban.

„Am fost scuturaţi ca într-un leagăn. Eram nouă acasă. Doi fii ai mei sunt încă sub dărâmături, îi aştept”, a declarat o femeie cu braţul rupt şi răni pe faţă, aflată într-o ambulanţă lângă ruinele unui bloc cu şapte etaje în care locuia, în Diyarbakir, în sud-estul Turciei.

„Nu am mai simţit aşa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit”, a spus Erdem, un locuitor din oraşul turc Gaziantep, situat în apropiere de epicentrul cutremurului, care a refuzat să îşi dezvăluie numele de familie. „Am fost zguduiţi de cel puţin trei ori, foarte puternic”, a adăugat el.

Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional:

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos