37.7 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO - Soldatii rusi se predau pe capete: Ucraina a reluat ofensiva...

VIDEO – Soldatii rusi se predau pe capete: Ucraina a reluat ofensiva pentru eliberarea tarii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Soldatii rusi, multi dintre ei proaspat mobilizati, continua sa se predea in numar mare fortelor ucrainene.

Imagini video in acest sens au fost date publicitatii sambata de fortele armate ale Ucrainei. Acest soldat s-a predat in Herson, regiune aflata sub un puternic asalt din partea ucrainenilor.

Serhii Haidai, seful administratiei militare din regiunea Luhansk, a anuntat vineri ca 27 de rusi si-au parasit pozitiile de langa Kreminna si au refuzat sa mai lupte.

„Unitatile avansate ale Diviziei 488 de puscasi motorizati (unitatea militara 12721, PPD – Klyntsy, regiunea Briansk) din cadrul Diviziei 144 de puscasi motorizati a Federatiei Ruse incearca sa mentina linia de ocupatie in Kreminna din regiunea Luhansk.

Dar in doar doua zile, pe 11-12 octombrie, aceste pozitii avansate au fost parasite de 27 de soldati care au depus armele si au refuzat sa se supuna ordinelor comandamentului lor”, a mentionat Haidai, citat de Yahoo News.

Haidai, citand informatii ale Centrului pentru Comunicari Strategice, a mai spus ca 22 dintre soldati au fost arestati de rusi, iar 5, „intimidati cu succes”, s-au intors la pozitiile lor.

Site-ul rus independent de stiri Meduza a anuntat, vineri, ca detine informatii conform carora Vladimir Putin ar fi dispus sa intre in negocieri pentru un acord de pace temporar cu Ucraina.

Potrivit publicatiei ruse, citate de Sky News, Putin ar fi dispus sa ia parte la discutii si ar putea chiar sa-si retraga trupele din zona Herson.

Conditiile lui Putin ar fi ca peninsula Crimeea sa nu faca parte din discutii si teritoriul anexat Donbas sa ramana sub controlul Rusiei.

Este putin probabil insa ca aceste conditii sa fie acceptate de Ucraina, criticii Kremlinului sugerand ca orice incetare a focului ar fi folosita de Rusia pentru a se regrupa si a-si reinnoi atacurile.

Ultimele stiri