18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - SUA a trimis in Romania CELE MAI PUTERNICE ARME din...

VIDEO – SUA a trimis in Romania CELE MAI PUTERNICE ARME din dotarea aviatiei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Armata austriaca se incalta din Romania!

Cu Schengen sau fara Schengen armata austriaca a ajuns...
Generalul american Timothy M. Ray comandantul Armatei a III-a a Aerului din cadrul Forţelor Aeriene ale SUA, a declarat, luni, că avioanele F-22 care au venit la baza militară „Mihail Kogălniceanu” se află în România pentru a-i asigura pe aliaţii NATO de angajamentul asumat de Statele Unite, dar şi datorită relaţiei bilaterale puternice cu autorităţile de la Bucureşti.
„Avioanele F-22 vor fi aici doar azi, dar în Europa vor fi pentru câteva luni. Se vor deplasa pe tot continentul în locuri în care vom anunţa când vor veni, nu înainte. (…) Tocmai au terminat exerciţii comune cu britanicii şi francezii. (…) Scopul pentru care au venit aici este în primul rând de a-i reasigura pe aliaţii noştri de angajamentul nostru şi de relaţia bilaterală strânsă cu românii”, a declarat generalul, la baza „Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit oficialului american, avioanele F-22 Raptor merg prin toată Europa, acolo unde există state aliate, în cadrul unui exerciţiu antrenament, pentru a constata cum poate opera această aeronavă în cele mai bune condiţii în diferite zone.

F-22 Raptor, cel mai avansat avion de luptă din lume, face prima sa vizită din Europa de sud-est în România, pentru că această ţară şi SUA au o cooperare puternică, atât la nivel bilateral, cât şi ca aliaţi în cadrul NATO, a declarat, luni, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, la baza aeriană Mihai Kogălniceanu din Constanţa.


Citeste si:

INCREDIBIL! Romania SE ROAGA de Rusia si SUA sa ne exploateze PETROLUL din Marea Neagra!

VIDEO – Un roman poate schimba SOARTA ALEGERILOR prezidentiale in SUA!

UE ameninta SUA si Canada ca vor impune vize pentru cetatenii lor, daca nici ei nu RIDICA VIZELE pentru Romania si alte state din Uniunea Europeana!


Klemm a amintit că cele două state au un „parteneriat puternic” şi pe teatre de operaţii îndepărtate, cum ar fi cele din Kosovo şi Bosnia, în trecut, şi teatrul de operaţii din Afganistan, în prezent.

Două avioane F 22 Raptor au aterizat luni pe Aeroportul ‘Mihail Kogălniceanu’ din Constanţa, în cadrul exerciţiului Atlantic Resolve.

Cele două avioane de vânătoare urmează să părăsească ţara noastră tot în cursul zilei de luni. Ele au venit din Marea Britanie, urmând să se întoarcă tot acolo. Potrivit piloţilor, aeronavele au făcut 3 ore din Marea Britanie până în România.

Avioanele F 22 Raptor se află pentru prima dată în România. Sunt avioane de vânătoare de generaţia a 5-a cu un singur loc, invizibile pe radar şi capabile de misiuni aer-aer, dar şi aer-sol.

Exerciţiile cunoscute sub numele de ‘Operation Atlantic Resolve’ reprezintă angajamentul militar american de securitate colectivă cu NATO şi ţările din Europa de Est în raport cu Rusia, după izbucnirea conflictului din Ucraina în 2014.

Trupele americane vor aduce echipamente moderne suplimentare pentru a înlocui stocurile actuale şi a le utiliza în viitoarele exerciţii militare cu ţările participante la ‘Operation Atlantic Resolve’, exerciţii multinaţionale care au loc în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Bulgaria şi Ungaria, scrie agerpres.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version