10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăStirea zileiMaramuresVIDEO - SUPER AFACERE: Un roman creste gaini cu 150 de euro...

VIDEO – SUPER AFACERE: Un roman creste gaini cu 150 de euro bucata si vinde cu 12 lei UN OU!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un sătmărean vinde găini cu prețul de 150 de euro pe bucată. Aceasta deoarece bărbatul şi-a făcut în ogradă cea mai mare crescătorie de găini de concurs din ţară. Creşte păsări din rasa Orpington, originară din Anglia şi a câştigat cu exemplarele sale nu mai puţin de 75 de premii la competiţiile din România.

Iosif Barazsu a început să crească găini Orpington în urmă cu câţiva ani. Primele exemplare le-a cumpărat din întâmplare. „M-am dus în oraș ca să îmi cumpăr porumbei de la un târg și acolo am văzut rasa asta”, povestește el pentru digi24.ro.

Bărbatul a început să se documenteze și să cerceteze piața. Așa a aflat că rasa Orpington este una de colecție, apărută în jurul anului 1850.

„Au stat la baza formării raselor sau hibrizilor de carne care se folosesc la ora actuală în exploatare. Este mult căutată de colecționari”, spune Ioan Chereji, inginer zootehnist.
Vezi aici Video:

În gospodăria sătmăreanului sunt 75 de exemplare, de şapte culori: galben, porțelan, ciocolatiu, argintiu, auriu, lavandă și negru. De trei ani, de când participă la concursuri, Iosif a câștigat deja 75 de premii. La ultima competiţie, un cocoş de-al său a primit titlul de campion absolut.
Un ou de găină Orpington se vinde cu prețuri cuprinse între doi și trei euro, iar un exemplar ajunge să coste chiar şi 150 de euro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version