VIDEO – Teatrul romanesc este IN DOLIU! A murit una din marile actrite ale Romaniei!

Actrița Ioana Citta Baciu a murit, miercuri, după o lungă și grea suferință, la vârsta de 80 de ani.

Ioana Citta Baciu are 40 de ani de carieră și peste 150 de roluri interpretate pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini, din Galați, potrivit Agerpres. Ea a jucat pentru ultima dată în fața publicului gălățean în luna iunie 2015, la finalul stagiunii trecute, când a interpretat rolul principal în spectacolul ”Tăblia de la marginea patului”.

”Pentru că iubea foarte mult teatrul și publicul spectator, Ioana Citta Baciu a repetat și jucat acest rol, bolnavă fiind”, a declarat directorul adjunct al teatrului, Gabriel Constantinescu.

În decembrie anul trecut, Ioana Citta Baciu a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Galați, dar, din păcate, artista nu a putut fi prezentă la ceremonia de decernare a distincției, din cauza stării precare de sănătate.

“Îngerii au chemat-o la cer pentru a le putea povesti și lor despre cum e viața aici, așa cum, de fiecare dată, ea — Doamnă a Scenei — a povestit cu fiecare rol în care le-a lăsat o parte a sufletului! Călătorie în lumină îți dorim, Ioana Citta Baciu, și de acolo, din locul de dincolo de tot ce e rău și urât, să ne privești, să ne ierți și să veghezi asupra noastră! Mulțumim Cerului pentru minunata ocazie de a fi fost contemporani cu tine!”, a postat pe contul său de Facebook, Cristian Gheorghe, directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini.