Acasă Divertisment VIDEO – Toata tara ar trebui sa le multumeasca! Ei sunt romanii...

VIDEO – Toata tara ar trebui sa le multumeasca! Ei sunt romanii care au construit CEL MAI FRUMOS DRUM din lume!

10

Dacă locuiți în România, și ați fost spre Munții Făgăraș, cu siguranță că ați parcurs prin acest drum. Aici au revenit constructorii geniști, care timp de 4 ani, cu 40 de ani în urmă au depus un efort colosal pentru a străbate prin munte.

În 29 august a avut loc la Bâlea Lac, o ceremonie prilejuită de aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului.

Festivitățile au fost organizate de veteranii constructori geniști din garnizoanele Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia, cei care acum patru decenii au lucrat la realizarea celui mai spectaculos drum transmontan din lume, potrivit novatv.ro.

Transfăgărășanul, deosebit de important pentru dezvoltarea turistică a versanților sudic și nordic ai Munților Făgăraș, a fost construit în 4 ani și jumătate și are o lungime de aproape 92 de kilometri. Tunelul care străbate muntele Paltinul de la sud la nord are o lungime de 887 m și se află la altitudinea de 2.042m.

Vezi aici Video:

Pentru realizarea acestei grandioase lucrări au fost executate 4 milioane de metri cubi de terasamente, 290 de mii de metri cubi de fundații, 600 de mii de metri cubi de suprastructură de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidărie, 830 lucrări transversale, 27 viaducte și poduri și s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos