24.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăDosarVIDEO - TVR prezinta DOCUMENTUL CARE RESCRIE ISTORIA: Regele Mihai A FUGIT...

VIDEO – TVR prezinta DOCUMENTUL CARE RESCRIE ISTORIA: Regele Mihai A FUGIT in 1947 pentru ca VROIA SA SE CASATOREASCA, nu pentru TARA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nici un an n-a tinut casatoria: Simona Halep divorteaza de sotul ei!

Prosport vine cu o variantă șoc și spune că Simona Halep divorțează...

Nunta anului in Romania: Simona Halep se marita astazi!

Simona Halep se mărită miercuri cu Toni Iuruc. Cei...
Regele Mihai a susținut în permanență că a abdicat în 1947 pentru că a fost ameninţat, însă două documente secrete arată o altă faţă a acelui moment. Regele Mihai ar fi renunţat la tron şi pentru că îşi dorea să se căsătorească.La Arhivele Naţionale, în fondul Consiliului de miniştri, există trei file, dactilografiate după alte zece foi scrise de mână, care fac referire la momentul abdicării Regelui Mihai. Notiţele ar fi fost luate la o întâlnire dintre Regele Mihai şi Petru Groza, din 22 decembrie 1947, cu o săptămână înainte de abdicarea Suveranului. Din transcrierea discuţiei reiese că Regele nu ar fi respins ideea abdicării, pentru a se putea căsători cu Ana de Bourbon-Parma, pe care o cunoscuse la Londra, la nunta viitoarei regine a Angliei, potrivit TVR.

„Autenticitatea documentului este sub semnul întrebării, neavând un autor clar şi nefiind semnat”, a transmis Biroul de presă al Majestăţii Sale care aminteşte şi că „în cei aproape 70 de ani de la abdicarea forţată a Regelui Mihai, acest document nu a fost folosit de niciun regim politic”.


Citeste si:

Dezvaluirea Principelui Nicolae despre Regele Mihai care i-a socat pana si pe cei mai mari sustinatori ai MONARHIEI!


Iată mărturia Regelui Mihai despre momentul abdicării: „Groza mi-a spus: am venit să discutăm despre un divorţ amiabil, mi-au spus sub nas acest pasaj aşa-zis act de abdicare. Telefoanele au fost tăiate, garda palatului arestată şi înlocuită cu soldaţi din divizia Tudor Vladimirescu. Groza a spus textual: dacă se tergiversează prea mult, vor fi obligaţi, ca represalii, să execute peste 1.000 de studenţi. În asemenea condiţii, n-am avut încotro decât să semnez”

În 3 ianuarie 1948, Regele Mihai I părăsea România. A denunţat actul abdicării, semnat sub ameninţare. Comuniştii au retras Familiei Regale cetăţenia română. Iar Securitatea l-a urmărit pe Rege, până la Revoluţie.

PRELUARE TVR

Ultimele stiri