31.8 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăStirea zileiVine iarna adevarata: Un ciclon de aer polar aduce lapovita si ninsoare...

Vine iarna adevarata: Un ciclon de aer polar aduce lapovita si ninsoare in toata Romania

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Bucurati-va de caldura din weekend. De luni vine gerul!

Bucurati-va de caldura din weekend deoarece meteorologii au emis...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Un ciclon care va aduce precipitații, mai întâi sub formă de lapoviță care se va transforma în ninsoare, va intra în țara noastră începând din această noapte.

Temperaturile vor fi semnificativ mai mici. Vineri, ninsorile vor fi prezente în mare parte din țară, anunță meteorologii. Începând din această seară, vremea se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării.

La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei va ninge. La început, precipitațiile nu vor fi însemnate, dar vor fi prezente în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp. Inițial va ninge doar în zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1800 m, spun meteorologii.

Începând din dimineața zilei de joi, 17 noiembrie, aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă și altitudini mai coborâte. Trecător, mai ales în a doua parte a zilei de joi și vineri, vor fi posibile intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai înalte din nordul Moldovei.

De asemenea, vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 – 50 km/h, iar izolat 60 – 70 km/h. În nordul și nord-estul țării, vremea va deveni destul de rece pentru această perioadă, cu tempperaturi ce se vor încadra vineri între 4 și 8 grade.

Ultimele stiri