Acasă Sanatate Virusul ZIKA a ajuns in Romania! Ministerul Sanatatii este IN ALERTA!

Virusul ZIKA a ajuns in Romania! Ministerul Sanatatii este IN ALERTA!

Ministerul Sanatatii a anuntat marti ca virusul Zika a fost detectat pentru prima oara in Romania la o persoana care a calatorit in Martinica.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

„Cazul ei este unul izolat, legat de o calatorie efectuata intr-o zona cu transmitere activa a virusului. Nu vorbim despre o infectare pe teritoriul Romaniei, ci despre un asa numit caz de import”, a precizat Laurentiu Colintineanu, citat de Hotnews.

Acesta a precizat ca in Romania exista tantari din familia Aedes aegypti, care transmit virusul Zika, „insa alta subspecie, cu risc redus de transmitere a acestui virus”.

„Riscul transmiterii pe teritoriul Romaniei e minim”, a subliniat Colintineanu.

Purtatorul de cuvant a precizat ca este vorba de o tanara de 27 de ani, care a efectuat o calatorie in Martinica, la finele lunii iunie – inceputul lunii iulie.

A doua zi dupa ce a revenit in tara s-a prezentat la spital cu febra usoara, eruptii pe piept si pe brate. In urma analizelor, s-a diagnosticat prezenta virusului Zika, dar in prezent tanara este in afara oricarui pericol.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSCANDAL cat casa la X-Factor! Stefan Banica DAT AFARA din cauza banilor!
Articolul următorVIDEO – Carnagiu în Italia! 10 MORTI si alte zeci de victime in urma unui accident feroviar EXTREM DE GRAV!