15.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiConstantaVISCOLUL a inchis complet porturile Romaniei la Marea Neagra!

VISCOLUL a inchis complet porturile Romaniei la Marea Neagra!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Legatura dintre oboseala si alimentatia din sezonul rece

In sezonul rece, multe persoane sufera de oboseala asociata...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Manevrele navelor au fost suspendate, sâmbătă seară, în porturile Midia, Constanţa – fluvial şi Mangalia, din cauza vântului puternic, care la rafală suflă cu viteze ce pot depăşi 75 de kilometri la oră.

Conform autorităţilor portuare, începând cu ora 20.15 au fost suspendate manevrele în Portul Midia, iar începând cu ora 20.30 au fost închise porturile Constanţa – fluvial şi Mangalia, în condiţiile în care vântul suflă cu viteze de peste 65 de kilometri la oră la ţărm, iar în larg poate atinge şi depăşi 75 de kilometri la oră.

Tot din cauza vântului puternic, a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud – fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune, informează Mediafax.

Ultimele stiri