Acasă ACTUALITATE Vizita MISTERIOASA a lui Ponta in Turcia! De ce Guvernul a tinut-o...

Vizita MISTERIOASA a lui Ponta in Turcia! De ce Guvernul a tinut-o SECRETA!

24

Premierul Victor Ponta a fost prezent pe 23 aprilie la Istanbul pentru a participa, la invitatia presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, la un „summit al pacii”, care precede ceremoniile prin care se marcheaza aniversarea a o suta de ani de la batalia Dardanelelor.

pontaVizita premierului nu apare pe site-ul Guvernului, nefiind prezentate imagini de la acest eveniment. Ponta nu ofera informatii nici pe Facebook sau Twitter. In schimb, oficialii turci au postat fotografii de la acest mare eveniment pentru Turcia, in care premierul roman apare alaturi de presedintele turc. In aceste zile, pe fondul aniversarii de la Gallipoli au fost aduse noi acuze aduse Turciei pentru „genocidul armean” din urma cu un secol. Comunitatea armeana acuza oficialii turci ca au suprapus aceste manifestari peste cele care reamintesc de genocidul armean. In Armenia, se comemoreaza vineri o suta de ani de la genocidul din timpul Imperiului Otoman, in 1915, soldat cu 1,5 milioane de victime.

Prezenta, joi, a premierului roman la ceremoniile din Turcia care marcheaza o suta de ani de la batalia Dardanelelor a fost una discreta, ea neaparand in comunicarea guvernamentala. Informatiile oficiale nu exista, in sectiunea ”stiri” de pe site-ul gov.ro aparand intrevederea premierului Victor Ponta cu ministrul afacerilor externe si europene al Marelui Ducat de Luxemburg – 22 aprilie, dupa care urmatoarea stire este datata 24 aprilie – comunicat de presa privind sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Bulgariei si reuniunea trilaterala a prim-ministrilor Romaniei, Bulgariei si Serbiei. Nicio referire la deplasarea de la Istanbul a premierului roman de pe 23 aprilie si intalnirea cu presedintele turc.

Premierul nu noteaza nici pe Facebook sau Twitter vreun rand despre prezenta sa la Istanbul si intalnirea cu presedintele Erdogan.

Site-ul administratiei prezidentiale turce aloca insa spatii mari acestui eveniment in care se aniverseaza 100 de ani de la batalia Dardanelelor. In imaginile din Turcia se poate observa cum premierul Victor Ponta se pregateste sa dea mana cu presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

sursa: gandul.info

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos