Acasă Comentariul zilei Vladimir Putin a suferit a cincea înfrângere majoră de la ziua invaziei

Vladimir Putin a suferit a cincea înfrângere majoră de la ziua invaziei

130

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a scris miercuri pe Facebook că Ucraina a supraviețuit „terorii de iarnă” provocată de Rusia și a menționat că aceasta este a cincea mare înfrângere suferită de regimul de la Kremlin.

„La 1 martie 2023, Putin a suferit a cincea înfrângere majoră de la ziua invaziei pe scară largă: Ucraina a învins teroarea de iarnă. Am îndurat cea mai grea iarnă din istoria noastră, a fost frig și întuneric pentru noi, dar am rezistat”, a scris ministrul. El a menționat că „în ciuda chicotelilor Moscovei, nu am înghețat fără gazul rusesc”.

Motive de bucurie pentru Ucraina

El a enumerat alte patru înfrângeri ale Rusiei de la începutul invaziei:

„Prima înfrângere a fost atunci când nu l-am lăsat pe Putin să ne paralizeze de frică din primele minute ale ofensivei.

A doua a fost când am dejucat planul blitzkrieg-ului rusesc. Ucraina nu a căzut în trei zile, șapte, o lună sau o lună, un an și niciodată nu va cădea.

A treia înfrângere pe care am provocat-o Federației Ruse pe frontul diplomatic: coaliția mondială pentru Ucraina, rezoluții, izolare, fluxuri de arme, sancțiuni, energie, ajutor financiar și umanitar pentru Ucraina.

A patra înfrângere este pierderea de către Rusia a unei mari părți din teritoriile ocupate ale Ucrainei ca urmare a acțiunilor și contraatacurilor eficiente ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, a menționat Kuleba.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos