9.7 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiVladimir Putin a suferit a cincea înfrângere majoră de la ziua invaziei

Vladimir Putin a suferit a cincea înfrângere majoră de la ziua invaziei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a scris miercuri pe Facebook că Ucraina a supraviețuit „terorii de iarnă” provocată de Rusia și a menționat că aceasta este a cincea mare înfrângere suferită de regimul de la Kremlin.

„La 1 martie 2023, Putin a suferit a cincea înfrângere majoră de la ziua invaziei pe scară largă: Ucraina a învins teroarea de iarnă. Am îndurat cea mai grea iarnă din istoria noastră, a fost frig și întuneric pentru noi, dar am rezistat”, a scris ministrul. El a menționat că „în ciuda chicotelilor Moscovei, nu am înghețat fără gazul rusesc”.

Motive de bucurie pentru Ucraina

El a enumerat alte patru înfrângeri ale Rusiei de la începutul invaziei:

„Prima înfrângere a fost atunci când nu l-am lăsat pe Putin să ne paralizeze de frică din primele minute ale ofensivei.

A doua a fost când am dejucat planul blitzkrieg-ului rusesc. Ucraina nu a căzut în trei zile, șapte, o lună sau o lună, un an și niciodată nu va cădea.

A treia înfrângere pe care am provocat-o Federației Ruse pe frontul diplomatic: coaliția mondială pentru Ucraina, rezoluții, izolare, fluxuri de arme, sancțiuni, energie, ajutor financiar și umanitar pentru Ucraina.

A patra înfrângere este pierderea de către Rusia a unei mari părți din teritoriile ocupate ale Ucrainei ca urmare a acțiunilor și contraatacurilor eficiente ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, a menționat Kuleba.

Ultimele stiri