Acasă Sanatate Voi stiti ce mancati? Un SFERT din alimente sunt PLINE de pesticide!

Voi stiti ce mancati? Un SFERT din alimente sunt PLINE de pesticide!

Dupa ce a analizat aproape 3.500 de probe, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara pentru Siguranta Alimentelor  a ajuns la concluzia ca 25 la suta dintre produsele care se consuma in Romania contin urme de pesticide.

mereIncepand de anul viitor, Comisia Europeana va lua la puricat mancarea comercializata la noi in tara pentru depistarea nivelului de pesticide. In laborator vor fi analizate fructele, legumele, carnea, lactatele dar si vinul, iar din fiecare produs  din Romania se vor  preleva 17 probe, in cadrul unui program extins pe durata a trei ani,  necesar pentru a vedea cum anume se schimba in timp substantele utilizate, ce produse chimice  noi apar, daca sunt acoperite de legile europene si daca reprezinta sau nu un pericol pentru consumatori, scrie renasterea.ro.

Cele mai multe substante au fost depistate in merele romanesti,  in care s-au gasit  pana la sapte tipuri de pesticide diferite. Pe locul al doilea se situeaza citricele turcesti care se vand la noi, in grapefruit si lamai gasindu-se si cate cinci tipuri de pesticide.

Pe rosiile analizate, 70 la suta dintre ele fiind turcesti, au fost identificate intre doua si cinci substante diferite.  Romania importa fructe  si legume de peste 300 de milioane de euro pe an,  80 la suta dintre merele de pe piata fiind din import.

Ce spun medicii?

Specialistii afirma ca multe pesticide nu pot fi degradate biologic si se acumuleaza la nivelul ficatului sau la nivelul tesuturilor adipoase, producand intoxicatii grave in momentul in care o persoana slabeste mult, intr-o perioada scurta.

Profesorul universitar Ioan Romosan, de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” a declarat: „Efectul pesticidelor este cumulativ. Aceste substante sunt toxice pentru ficat si rinichi. Ca urmare a consumului de fructe tratate cu pesticide pot aparea afectiuni inflamatorii, care merg pana la fibroza sau inflamatii cronice. In cazuri mai grave, se poate ajunge chiar si la disfunctii respiratorii sau la tulburari digestive. De cele mai multe ori pacientul se confrunta cu o stare de  rau inexplicabila”.

Sursa: Realitatea.net

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCand a vazut bacsisul primit, CHELNERITA s-a blocat si a inceput SA PLANGA!
Articolul următorFacebook lanseaza APLICATIA anului! Whatsapp si Viber VOR DEVENI istorie!