11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăSocialAngajariVoucherele de 50 de euro vor fi distribuite prin Poșta Română. Cine...

Voucherele de 50 de euro vor fi distribuite prin Poșta Română. Cine le primeste si ce poti cumpara cu ele

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunță că voucherele de 50 de euro care fac parte din pachetul de sprijin anunțat de coaliția de guvernare vor fi acordate de la 1 iunie, iar cu acestea vor putea fi achiziționa șase produse de bază. Budăi a precizat că primele tichete vor fi finanțate de la bugetul de stat.

Marius Budăi a declarat că procedura de distribuire a tichetelor valorice va fi similară cu cea a tichetelor de masă, scrie News.ro.

„Procedura de distribuire va fi similară cu ceea ce se întâmplă cu tichetele de masă, iar procedura de decontare va fi la fel. Se vor putea achiziționa 6 alimente de bază pe aceste vochere. În primele discuții avem pâine, cartofi, ulei, orez, carne de pui și ouă. Acestea sunt în prima discuție, pe primul pachet. Până luni ne-am propus să mai discutăm o dată cu ministrul Agriculturii”, a declarat Marius Budăi. Tichetele vor fi distribuite prin Poșta Română.

„Vor ajunge prin Poșta Română. Cei care au pensia pe card primesc cuponul acasă prin Poșta Română și vor primi și tichetul. Mai avem persoanele cu dizabilități, acolo probabil ne vom îndrepta către DGASPC și evident, tot prin Poșta Română pentru ceilalți. Elevii exact cum primesc bursa socială vor primi și tichetele”, a afirmat Budăi.

Întrebat când va începe distribuirea tichetelor, Budăi a explicat că la 1 iunie, cel mai probabil. „Nu cred că vom putea avea avizarea interministerială ca să începem cu 1 mai, dar cu siguranță cu 1 iunie vom începe. (…) Nu există un acord pentru finanțare, dar există un acord verbal prealabil. Prima tură probabil o vom finanța de la bugetul de stat”, a declarat Budăi.

Ultimele stiri