Acasă ACTUALITATE ”Vrabia malai viseaza”. Ludovic Orban il pune la punct pe Orban al...

”Vrabia malai viseaza”. Ludovic Orban il pune la punct pe Orban al Ungariei care viseaza la Transilvania

440

Prim-ministrul Ludovic Orban, intrebat cum comenteaza faptul ca premierul ungar, Viktor Orban, a postat pe Facebook o imagine a Ungariei mari, care ingloba si Transilvania, a afirmat ca ”vrabia malai viseaza”.

Pe de alta parte, intrebat ce parere are despre punctul de vedere al deputatului PMP Marius Pascan, care a cerut „plasarea UDMR in afara legii”, Ludovic Orban a precizat ca nu sustine astfel de masuri.

„Partidul National Liberal este un partid care sustine libertatea de asociere. Asta nu inseamna ca vom sustine vreodata proiecte de lege anticonstitutionale si care afecteaza unitatea, indivizibilitatea, ceea ce este prevazut in Constitutie. (…) Romania este una dintre tarile care asigura cele mai largi drepturi pentru minoritatile nationale, lucru pentru care a fost apreciata atat la nivel european, cat si la nivel international si nu cred ca sunt necesare astfel de proiecte (de scoatere a UDMR in afara legii – n.r.)”, a declarat Orban, in cadrul unei conferinte de presa, la Academia Tehnica Militara.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos