Acasă Social Vrei sa emigrezi in SUA? Vezi conditiile si cand se deschide Loteria...

Vrei sa emigrezi in SUA? Vezi conditiile si cand se deschide Loteria Vizelor!

27

Romanii pot beneficia, incepand de astazi, prin tragere la sorti, de vize de rezidenta permanenta in SUA, prin Loteria vizelor (Diversity Visa) 2016. Nu oricum, ci doar daca indeplinesc o serie de criterii de calificare, potrivit unui comunicat transmis de Ambasada SUA la Bucuresti. 

„Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite. Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2016”, se arata în comunicat.

Potrivit Ambasadei, inregistrarile pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic in perioada 1 octombrie 2014 la ora 12.00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) si se incheie luni, 3 noiembrie 2014 la ora 12.00 PM ora de iarna a Coastei de Est (GMT-5).

Ce trebuie facut?

„Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare.”

formular

Trebuie mentionat faptul ca daca o persoana trimite mai mult de o inregistrare va fi descalificata. Participarea la program este gratuita. Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA, se mai arata în comunicat.

Care sunt cerintele de calificare?

Solicitantul trebuie sa fie nascut intr-o tara care participa la program, sa fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie eligibila. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*NET OnLine (http://www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

Solicitarile care se califica vor fi selectionate in mod aleatoriu de un computer, precizeaza Ambasada SUA.

„Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, incepand cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2016″. 

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos