15.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăSocialVremea se raceste usor! Vezi prognoza meteo pentru doua saptamani!

Vremea se raceste usor! Vezi prognoza meteo pentru doua saptamani!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cand incepe toamna adevarata: Cum va fi vremea în septembrie și octombrie?

Vremea în această toamnă este una plăcută, cu temperaturi...

Au trecut ploile, vine canicula: Meteorologii anunță temperaturi de foc în toată România

Meteorologii anunță că temperaturile sunt în creștere și după...

Meteorologii au anuntat cum va fi vremea de Florii si de Pasti

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte în regiunile...

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza pentru pentru urmatoarele doua saptamani.

BANAT

In primele zile ale intervalului se va mentine vremea deosebit de calda pentru sfarsitul lunii octombrie, cu valori diurne de 22…24 de grade si minime nocturne de 9…11 grade, in medie. Incepand de joi, temperaturile vor scadea usor, dar se vor situa in continuare mult peste mediile climatologice ale perioadei, astfel incat cele maxime vor fi de 15 la 18 grade, iar valorile din timpul noptilor se vor incadra in ecartul mediu de 5 la 8 grade.

Ploi slabe vor fi posibile in intervalul 5 – 7 noiembrie.

CRISANA

In intervalul 28 – 30 octombrie vremea se va mentine cu mult mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an, cu valori diurne de 20…22 de grade si minime nocturne de 9…11 grade, in medie. Incepand de joi temperaturile vor scadea usor, dar se vor situa in continuare peste mediile climatologice specifice datei, astfel incat, aproape pe tot restul intervalului de prognoza, cele maxime vor fi in medie de 14…17 grade, iar valorile din timpul noptilor se vor incadra in ecartul mediu de 5 la 8 grade.

Probabilitate de ploi, slabe cantitativ, va fi mai mare in zielele de 5, 6 si 7 noiembrie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de un regim termic cu mult peste cel obisnuit la sfarsit de octombrie, fiind de asteptat valorile diurne de 18…20 de grade si minime de 4 la 8 grade, ca medie. Incepand din 31 octombrie temperaturile vor scadea, dar se vor mentine, pana la 10 noiembrie, in general peste mediile climatologice specifice primei decade de noiembrie; temperaturile maxime vor fi in medie de 11…15 grade, iar minimele nocturne se vor incadra intr-un ecart mediu de 2…5 grade.

Ploi slabe vor fi posibile in zilele de 6 si 7 noiembrie.

MARAMURES

In primele zile ale intervalului se va mentine vremea deosebit de calda pentru sfarsitul lunii octombrie, cu valori diurne de 19…21 de grade si minime nocturne de 8…10 grade, in medie. Incepand de joi temperaturile vor scadea usor, dar se vor situa in continuare peste mediile climatologice ale perioadei, astfel incat cele maxime vor fi in medie de 15 la 18 grade, iar valorile din timpul noptilor se vor incadra in ecartul mediu de 5 la 8 grade, cel mai probabil panala sfarsitul intervalului de prognoza

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare intre 5 si 8 noiembrie.

MOLDOVA

Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme deosebit de calda, raportat la valorile specifice acestei perioade din an, cu valori medii ziua de 18…22 de grade, iar noaptea de 8…10 grade. Incepand de joi temperaturile vor scadea usor, dar vor fi – aproape pe tot restul intervalului- mai ridicate decat mediile climatologice specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime in medie de 12…15 grade si valori medii in timpul noptilor de 4 la 7 grade. Dupadata de 31 octombrie creste probabilitatea pentru precipitatii in cantitati nesemnificative, mai ales ploi sau burnita.

DOBROGEA

In primele zile ale intervalului vremea se va mentine deosebit de calda, raportat la valorile specifice acestei perioade din an, cu valori medii ziua de 18…21 de grade, iar noaptea de 10…12 grade.Temperaturile vor scadea in special dupadata de 31 octombrie, devenind apropiate de mediile climatologice, iar tendinta panala sfarsitul intervalului de prognozava fi ca valorile sa oscileze in jurul mediilor climatologice specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime in medie de 11…14 grade si valori medii in timpul noptilor de 6 la 9 grade. Dupa data de 31 octombrie creste probabilitatea pentru ploi in cantitati nesemnificative sau burnita.

MUNTENIA

In primele zile ale intervalului vremea se mentine deosebit de calda, raportat la valorile specifice acestei perioade din an, cu valori medii ziua de 20…23 de grade, iar noaptea de 8…11 grade. Temperaturile vor scadea in special dupa data de 31 octombrie, devenind apropiate de cele climatologic normale, iar tendinta pana la sfarsitul intervalului de prognoza va fi ca valorile sa oscileze in jurul mediilor specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime in medie de 12…16 grade si valori medii in timpul noptilor de 4 la 8 grade. Dupa data de 31 octombrie creste probabilitatea pentru ploi in cantitati nesemnificative sau burnita

OLTENIA

Intre 28 si 30 octombrie vremea va fi deosebit de calda pentru aceastaperioadadin an, cu valori medii ziua de 20…23 de grade, iar noaptea de 8…11 grade. Temperaturile vor scadea in special dupa data de 31 octombrie, devenind in general apropiate de cele climatologic normale, iar tendinta pana la sfarsitul intervalului de prognoza va fi ca valorile sa se metina in jurul mediilor multianuale specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime in medie de 11…15 grade si valori medii in timpul noptilor de 4 la 8 grade.

Dupa data de 31 octombrie creste probabilitatea pentru ploi in cantitati nesemnificative sau burnita.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri