facebook
Stirea zilei

Vulcan – precalificata intr-o noua licitatie pentru producerea de pompe catre Kuwait Oil Company

Compania Vulcan S.A., membra a grupului Tender, finalizeaza în aceste zile si va începe livrarea ultimelor 15 unitati de pompare din primul lot destinat Kuwait Oil Company (K.O.C.), în valoare de 12 milioane lei. Productia celui de-al doilea lot destinat companiei din Kuwait, de circa 20 de milioane de lei, va începe în perioada imediat urmatoare si va fi livrat pâna în luna septembrie 2013.

vulcanContractul general cu K.O.C. prevede productia unui numar de 210 unitati de pompare în 5 ani si asigurarea de servicii integrate la pompa (instalare si mentenanta), valoarea totala a acestuia ridicându-se la 105 milioane de euro.

De asemenea, Vulcan S.A. se afla în faza de precalificare pentru o noua licitatie privind producerea si livrarea a peste 1.300 de unitati de pompare organizata de Kuweit Oil Company pentru 2013.

Cu toate ca portofoliul de contracte este în crestere, iar nivelul comenzilor asigura o încarcare a productiei de 120%, Vulcan S.A. se confrunta cu dificultati în asigurarea capitalului de lucru, care ar putea atrage, implicit, nerespectarea termenelor contractuale. De aceea, accentul pe termen scurt este pus pe atragerea finantarilor necesare derularii contractelor, dar mai ales pentru aplicarea planului de masuri necesar optimizarii costurilor prin reorganizare si restructurare.

În aceasta luna si în primul trimestru al anului viitor vor fi finalizate contracte în valoare de 26 de milioane de lei, aflate acum în productie pentru clienti ca: Aalborg DK, Vyncke Belgia, Walter Tosto din Italia, Alstom (proiectul Rovinari) si Black Sea Power Generation Dubai.

Tot în primul trimestru al anului viitor vor demara proiecte noi, de peste 70 milioane lei, cu Bertsch Austria, Azomures, BBS Germania, Black Sea PG Dubai si Standard Kessel din Germania. În 2013 va începe, e asemenea, productia si livrarea de unitati de pompare pentru companiile Petrom si Petrofac, în valoare de aproximativ 35 de milioane lei.

STIRI INTERESANTE

Share Page

Close