Acasă ACTUALITATE WhatsApp nu confera intimitate! Autoritatile ITI CITESC mesajele!

WhatsApp nu confera intimitate! Autoritatile ITI CITESC mesajele!

31
Serviciile secrete si autoritatile din intreaga lume au acces la mesajele noastre de pe whatsapp. O dovedesc tot mai  multe cazuri si exemple in acest sens.
FBI foloseste intotdeauna aplicatiile de chat ca surse de informatie, scrie Playtech. De data aceasta, un grup de 16 barbati a fost arestat pentru complotarea unui atac terorist asupra Belgiei.
Autoritatile belgiene sustin ca au colaborat cu cele americane pentru a monitoriza mesajele de pe WhatsApp ale suspectilor.Acestia faceau parte din grupul jihadist Cecen, care opereaza in Belgia, noteaza ArsTehnica .Aplicatia asigura criptare end-to-end pentru mesajele sale inca din noiembrie, cu ajutorul sistemului TextSecure.In teorie, daca TextSecure ar fi fost activat, continutul mesajelor teroristilor ar fi fost foarte greu de citit.Protocolul schimba incontinuu codurile de criptare.Totusi, nu e sigur daca mesajele au fost criptate sau nu, mai ales pentru ca sistemul nu este suportat de WhatsApp pentru iOS, iar mesajele de grup si imaginile nu sunt suportate de versiunea pentru Android.

Sursa: onlinereport.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos