Acasă ACTUALITATE WikiLeaks a publicat sute de mii de mailuri ale administratiei Erdogan! ”Noi...

WikiLeaks a publicat sute de mii de mailuri ale administratiei Erdogan! ”Noi am castigat razboiul!”

11

Site-ul WikiLeaks a publicat marţi sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) la putere în Turcia, informează agenţia DPA. 

 Organizaţia lui Julian Assange, cunoscută pentru faptul că a publicat numeroase documente confidenţiale ale guvernului SUA şi al cărei slogan este „deschidem guvernele”, a postat pe Twitter un link către o bază de date despre care afirmă că ar conţine un total de 294.548 de e-mailuri şi „multe mii” de ataşamente de la 762 de adrese legate de domeniul AKP, akparti.org.tr.

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate în principal pentru „gestionarea problemelor cu lumea” şi nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizaţia pe site-ul său.

Cel mai recent mesaj a fost trimis pe 6 iulie şi cel mai vechi datează din 2010. Materialul a fost obţinut cu o săptămână înainte de tentativa de lovitură de stat vineri, a declarat WikiLeaks.

WikiLeaks a afirmat că a verificat materialul şi sursa, clarificând faptul că sursa nu a avut nicio legătură cu „elementele din spatele tentativei de lovitură de stat sau cu un partid politic rival sau un stat”, notează DPA.

WikiLeaks a anunţat publicarea documentelor luni dimineaţă, dar apoi, mai târziu în timpul zilei, a postat mesaje pe Twitter afirmând că este ţinta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) şi că „perioada de timp sugerează” implicarea statului turc.

Cu puţin timp înainte de publicarea documentelor, WikiLeaks a postat un mesaj declarând: „Se pare că noi am câştigat războiul nostru cibernetic de 24 de ore”, anunţând publicarea lor, adaugă DPA, citat de agerpres.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos