29.6 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATEWikiLeaks a publicat sute de mii de mailuri ale administratiei Erdogan! ”Noi...

WikiLeaks a publicat sute de mii de mailuri ale administratiei Erdogan! ”Noi am castigat razboiul!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Erdogan atacă Eurovision: ‘Caii troieni ai corupției sociale’

După o ședință de cabinet, președintele turc, Recep Tayyip...

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ministerul Justiției va începe demersurile pentru extrădarea cumnatului lui Mircea Geoană

Ministerul Justiției va începe demersurile pentru extrădarea cumnatului lui...

Site-ul WikiLeaks a publicat marţi sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) la putere în Turcia, informează agenţia DPA. 

 Organizaţia lui Julian Assange, cunoscută pentru faptul că a publicat numeroase documente confidenţiale ale guvernului SUA şi al cărei slogan este „deschidem guvernele”, a postat pe Twitter un link către o bază de date despre care afirmă că ar conţine un total de 294.548 de e-mailuri şi „multe mii” de ataşamente de la 762 de adrese legate de domeniul AKP, akparti.org.tr.

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate în principal pentru „gestionarea problemelor cu lumea” şi nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizaţia pe site-ul său.

Cel mai recent mesaj a fost trimis pe 6 iulie şi cel mai vechi datează din 2010. Materialul a fost obţinut cu o săptămână înainte de tentativa de lovitură de stat vineri, a declarat WikiLeaks.

WikiLeaks a afirmat că a verificat materialul şi sursa, clarificând faptul că sursa nu a avut nicio legătură cu „elementele din spatele tentativei de lovitură de stat sau cu un partid politic rival sau un stat”, notează DPA.

WikiLeaks a anunţat publicarea documentelor luni dimineaţă, dar apoi, mai târziu în timpul zilei, a postat mesaje pe Twitter afirmând că este ţinta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) şi că „perioada de timp sugerează” implicarea statului turc.

Cu puţin timp înainte de publicarea documentelor, WikiLeaks a postat un mesaj declarând: „Se pare că noi am câştigat războiul nostru cibernetic de 24 de ore”, anunţând publicarea lor, adaugă DPA, citat de agerpres.ro.

Ultimele stiri