Acasă Stirea zilei ZECE lucruri pe care toata lumea ar trebui sa le stie despre...

ZECE lucruri pe care toata lumea ar trebui sa le stie despre migrene

15

Nu doar ca o migrena este mai mult decat o simpla durere de cap, dar aceasta afectiune trebuie privita dincolo de episoadele in care se face simtita. Pentru cei care nu sunt familiarizati sau au avut parte de astfel de atacuri da nu stiau ce se intampla, iar mai jos  cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre migrene, potrivit celor de la mindboddygreen.com:

10.

A mid adult woman sitting on the grass

Pacientii care sufera de astfel de epioade neplacute, sunt sfatuiti sa aibe gria de ei si sa nu se bazeze exclusiv pe medicamentatie. Un stil de viata sanatos care include: antrenamente la sala de fitness, exercitii de relaxare, antrenamente de aerobic si alte exercitii fizice sau de ce nu  utilizarea solutiilor naturale precum plantele medicinale.

9.

medication

Majoritatea pacientilor nu sunt constienti  de influenta industriei farmaceutice asupra educatiei medicale, de la doctori pana la organizatiile de cercetare, asupra tuturor aceasta industrie farmaceutica are o mare influenta. Companiile farmaceutice investesc in activitatile promotionale milioane, daca nu miliarde de dolari anual doar pentru a-si vinde produsele. De aceea este bine sa evitati tratamentul medicamentos si sa va bazati cat mai mult pe medicina alternativa sau cea naturista.

8.    

botox_migraine_treatment_for_headaches

Ca o dovada a celor scrise mai sus, intr-o perioada Botoxul a fost prezentat de catre media ca fiind unul dintre tramentele impotriva migrenelor. Intr-un final s-a demonstrat ca botoxul este la fel de eficient in tratarea migrenelor precum este apa cu sare impotriva migrenelor cronice.

7.

migraine4

In ciuda episoadelor foarte dese, migrenele nu sunt o conditie mostenita genetic. Cu toate ca acestea tind sa se manifeste in aceasi familie, sansa de a mosteni o migrena de la parinti este mai mica decat cea a obezitatii. Cu toate ma mai mult de jumatate din populatia planetei a mostenit o predispozitie la aparitia acestor migrene, majoritatea dintre acestia nu se vor confrunta cu efectele ei.

6.

migraine_89794691

In 8% din cazuri migrenele se transforma in migrene cronice, ceea ce inseamna ca durerea este prezenta mai des decat este lipsa. In cazul migrenelor de tip cronic, creierul interpreteaza stimulii ca durerosi si periculosi ca raspuns la vechile episoade de migrene. Riscul principal in dezvoltarea migrenelor catre migrene cronice este reprezentat de folosirea in exces a medicamentatiei.

5.

bigstock_Migraine_1041251

Deasemenea, studii au demonstrat ca majoritatea atacurilor nu sunt provocate de ceva anume, ci mai degrama sunt rezultatul unor acumulari in timp. Schimbari ale activitatii creierului poti fi detectate cu cateva zile in avans inainte de aparitia migrenelor.

4.

fejfajas

Pacientii sunt sfatuiti de obicei sa identifice factorii care duc la provocarea acestor episoade neplacute. Dar, aceasta teorie nu este sustinuta de nicio dovada palpabila. Anumiti experti sunt impotriva comportamentului preventiv, deoarece acest comportament are tendinta de a inrautati lucrurile.

3.

Migraine-des-conseils-pour-reduire-les-crises_exact562x380

Intre perioadele atacurilor, simptomele migrenelor pot lipsi, dar majoritatea simptomelor sunt:

-depresie

-durere cronica de spate

-anxietate

-ostilitate

-tendite suicidale

2.

muscle-soreness-main

In timpul atacurilor, simptomele se inrautatesc putand duce la pierderea vederii pentru cateva momente sau chiar paralizie. Iata cele mai des intalnite simptome in timpul atacurilor:

-durere medie pana la severa de cap

-ameteli

-confuzie psihica

-dureri de gat si de spate

-varsaturi

-sensibilitate la durere

-probleme digestive

-probleme emotionale

-abilitati scazute de coordonare

1.

migraine

Doua din cinci femei si unul din cinci barbati vor trai experienta neplacuta a migrenelor. Intre varsta de 18 si 44 un sfert dintre femei sunt afectate de migrene. Migrenele cronice, constau in episoade foarte dese si ruineaza viata a milioane de oameni in intreaga lumea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos