Acasă International Zece SATELITI CHINEZI si EXPERTII BOEING mobilizati in cautarea MALAYSIAN AIRLINES!

Zece SATELITI CHINEZI si EXPERTII BOEING mobilizati in cautarea MALAYSIAN AIRLINES!

20

Zece sateliti chinezi si expertii Beoing s-au mobilizat in cautarea avionului MALAYSIAN AIRLINES care a disparut de pe radar in urma cu patru zile, a anuntat marti presa oficiala.

„Boeing s-a alaturat echipei NTSB”, Agentia americana pentru Securitatea Transporturilor, a anuntat constructorul intr-un comunicat succint. „Echipa este pozitionata in regiune cu scopul de a oferi asistenta”, a adaugat compania.

In afara de Marina, politia federala americana (FBI) si NTSB au trimis tehnicieni si anchetatori in Malaysia pentru a oferi ajutor in cadrul anchetei.

Satelitii chinezi, de inalta rezolutie, controlati de la baza Xian (nord), vor fi utilizati pentru a ajuta navigarea, observarea conditiilor meteorologice, comunicatiile si alte aspecte ale operatiunilor de cautare, a anuntat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare.

Aproape doua treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legatura Kuala Lumpur-Beijing sunt cetateni chinezi. In cazul confirmarii catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriana pentru China.

Echipe din noua tari s-au angajat in operatiunile de cautare, si anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelanda, Indonezia, Australia si Thailanda.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos