Acasă Olt Zeci de gospodarii lovite de INUNDATII in OLT!

Zeci de gospodarii lovite de INUNDATII in OLT!

40

Zeci de gospodarii din Movileni au fost lovite de inundatii din cauza scurgerii apei de pe versanti si cresterii nivelului paraului Dorofei, potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, Marin Pica.

Acesta a precizat joi, pentru ca, in prezent, 20 de pompieri de la ISU Olt si 20 de voluntari din comuna Movileni actioneaza in mai multe zone din localitate pentru ridicarea unor diguri de aparare, in conditiile in care apa a intrat in peste 20 de gospodarii. Satenii din Movileni, ale caror gospodarii sunt inundate au scos animalele din zonele aflate in pericol si le-au pus la adapost.

„Suntem pregatiti sa intervenim in orice situatie, suntem in teren, au fost puse la adapost animalele din gospodariile populatiei”, a spus seful ISU Olt.

Prefectul judetului Olt, Catalin Rotea, a declarat ca a mers in teren in comunele Movileni, Schitu si Serbanesti si a observat ca apa scursa de pe versanti si din paraiele din aceste localitati s-a acumulat si in zone din apropierea drumurilor comunale, care ar putea fi inundate, insa deocamdata se circula si nu sunt locuinte inundate.

„Se ridica diguri din saci cu nisip la Movileni, unde exista riscul ca apa din paraul Dorofei sa inunde si drumul si gospodarii. Daca va fi nevoie, daca apa se va apropia de locuinte, autoritatile locale sunt pregatite sa evacueze populatia. Sunt pregatite sali de clasa unde sa fie dusi oamenii pe timpul noptii si vor primi apa si paine”, a spus prefectul. Acesta a mentionat ca in localitatea Serbanesti sunt inundate 30 de hectare de terenuri agricole.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos